Ο Γιάννης Λαμπράκης μιλά στη ΔΡΤ | Οι νέοι και η πολιτική, η μεγάλη αποχή, οι φοιτητικές παρατάξεις και η στόχευση του ΚΙΝΑΛ (vid)

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 09:38

Ο νέος γραμματέας του ΚΙΝΑΛ στην Αρκαδία Γιάννης Λαμπράκης μιλά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και συστήνεται στον κόσμο…

Ο 23χρονος Γιάννης, με καταγωγή από την Κρήτη, ζει τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια, μιας που είναι φοιτητής στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.Κατά την διάρκεια της συζήτησης μας κεντρικό θέμα αποτέλεσε το γεγονός πως η πολιτική έχει σταματήσει να εμπνέει τους νεότερους ανθρώπους – κάτι που καταγράφεται και στα ποσοστά εποχής στις εκλογές στις νεανικές ηλικίες – και το πως μπορεί να αλλάξει το σκηνικό και να κινητοποιηθούν οι νεότεροι.

“Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε πολυ και να αρχίσουμε ακούμε τον κόσμο. Να ακούμε τα προβλήματα του λαού και να προτείνουμε λύσεις, που θα έχουν κάποια βάση. Τον κόσμο δεν τον ξεγελάς. Μπορεί μέσα στην κρίση να πείστηκε από μεγάλα λόγια αλλά πλέον αυτό δεν μπορεί να γίνει. Αυτό φαίνεται και από την μεγάλη αποχή που καταγράφεται στις εκλογές”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Λαμπράκης, ενώ μας μίλησε και για το πως θα επιχειρήσει σε τοπικό επίπεδο το ΚΙΝΑΛ Αρκαδίας να επικοινωνήσει τις προτάσεις – θέσεις του στον κόσμο.

Ένα ακόμα θέμα που ζητήσαμε από τον κ.Λαμπράκη – όντας ο ίδιος φοιτητής – να σχολιάσει είναι η θέση και ο ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων στις σχολές, μιας που για πολλούς νέους ανθρώπους αυτή είναι η πρώτη τους επαφή με την πολιτική.

Τέλος ο κ.Λαμπράκης μας μίλησε για την πορεία που θέλει να διαγράψει σε κεντρικό επίπεδο το ΚΙΝΑΛ, ξεκαθαρίζοντας για ακόμα μια φορά “πως το ΚΙΝΑΛ έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος και πως η απόφαση είναι να κινηθεί μόνο αυτόνομα”.

Δείτε όλη την συνέντευξη: