Ο Γιώργος Καμπύλης στη ΔΡΤ | Τι είπε στην πρώτη του συνέντευξη ως Δήμαρχος (vid)

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020 13:53

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, στην εκπομπή “Επί της ουσίας”, με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές.

Αρχικά ο κ.Καμπύλης αναφέρθηκε στην αύξηση των δημοτικών τελών στον Δήμο. “Δεν είναι εύκολο, μια από τις πρώτες μου αποφάσεις ως Δήμαρχος, να είναι η αναπροσαρμογή των τελών, αλλά είχαμε το θάρρος, να αναλάβουμε σαν Δημοτική Αρχή την ευθύνη”, δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ γνωστοποίησε, πως δεν είχε γίνει καμία αλλαγή στα δημοτικά τέλη από το 2003. “Εδώ και 17 χρόνια δεν είχε ασχοληθεί κανείς με τα δημοτικά τέλη. Δεν είχε γίνει καμία αναπροσαρμογή, Τώρα πλέον δεν μπορούμε μετά από τόσα χρόνια να μιλάμε για αναπροσαρμογή, αλλά πλέον για επανακαθορισμό. Η πρόταση της οικονομικής υπηρεσίας ήταν να γίνει αύξηση 0,58 ανά τετραγωνικό. Εγώ αυτό το θεώρησα άδικο αυτό και χωρίσαμε τον Δήμο σε ζώνες, πεδινή και ορεινή”, υπογράμμισε.“Επαληθευτήκαμε στο χειρότερο σενάριο. Δεν γινόταν ορθολογική διαχείριση του Δήμου. Κάθε χρόνο από το 2015 ο Δήμος παρήγαγε ελλείμματα”, δήλωσε στην συνέχεια, ενώ τόνισε, πως ο ίδιος αποφάσισε να κάνει τα απολύτως απαραίτητα για την λειτουργία του Δήμου, για να προχωρήσουν σε εξορθολογισμό.

Στην συνέχεια ο κ.Μαντάς απάντησε στα όσα ακούστηκαν για την αύξηση της αντιμισθίας της προέδρου της ΔΕΥΑ. “Αυτό το θέμα δεν σχετίζεται με την αύξηση των δημοτικών τελών και το ξεκαθαρίζω, γιατί κάποιοι θέλησαν να το συνδέσουν. Σύμφωνα με το νόμο του 2017 η αντιμισθία του προέδρου, μπορούσε να επανέλθει στο 50% της αντιμισθίας του Δημάρχου. Αυτό κάναμε. Δεν ήταν υποχρεωτικό να γίνει, αλλά θεωρώ, πως έπρεπε να επανέλθει. Ας αφήσουμε την πρόεδρο να δείξει αποτελέσματα της δουλειάς του και μετά ας σχολιάσουμε”, τόνισε, ενώ αναφέρθηκε στην αμοιβή του λογιστή της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια, που έφτανε όπως είπε τις 24.000 ευρώ ετησίως. “Εμείς μειώσαμε την αμοιβή στα 3.700 ευρώ ετησίως”, ξεκαθάρισε.

Τέλος μίλησε για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου και το κόστος που έχει για τον Δήμο – με τον Δήμαρχο να δηλώνει, πως “το θέμα δεν είναι τι πλάνο μας παρουσίαζαν, αλλά τι τελικά εφαρμοζόταν”, αλλά και για το πρόστιμο ύψους 3.800.000 ευρώ που έχει επιβληθεί στον Δήμο για το λιμάνι. “Εμείς πληρώνουμε σε δόσεις 300.000 ευρώ και περιμένουμε την απόφαση για το υπόλοιπο του προστίμου”, ανέφερε.

Δείτε την συνέντευξη: