Ο Γιώργος Ντόβολος μιλά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης για την μουσική παράσταση “Ο Θοδωρής του ‘21” (ήχος)

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 19:44
Φωτο drt915.gr/Α. Καρδαράς

Η Σχολή Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής “Εν Ωδαίς” δημιούργησε μια μοναδική μουσική παράσταση με τίτλο “Ο Θοδωρής του ‘21” με αναφορά στην εμβληματική φυσιογνωμία του Θοδωρή Κολοκοτρώνη.

Η παράσταση παρουσιάζεται την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00, στην Πλατεία Άρεως, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Τρίπολης για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς και περιλαμβάνει αφηγηματικά αποσπάσματα με κέντρο τη ζωή και τη δράση του Γέρου του Μωριά, καθώς και γνήσια δημοτικά τραγούδια σχετικά με την επανάσταση του ‘21.Για αυτή τη μουσική παράσταση μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο κ.Γιώργος Ντοβολος – Ακούστε την συνέντευξη:

Οι συντελεστές της μουσικής παράστασης:

Ερμηνεύουν η Μαριάνθη Λιουδάκη και ο Γιώργος Ντόβολος με πολυμελή παραδοσιακή ορχήστρα.

Μαζί και ο καταξιωμένος δάσκαλος της λαϊκής μας παράδοσης Χρήστος Ζώτος. Στην απαγγελία των κειμένων ο γνωστός και δημοφιλής ηθοποιός Κωνσταντίνος Μάνος.

Η παράσταση έχει σκοπό να μας ταξιδέψει στο κλίμα της επαναστατικής και προεπαναστατικής περιόδου τονίζοντας και επικαιροποιόντας παράλληλα τα μηνύματα της ελευθερίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.