Ο οικονομολόγος Γ. Βασιλάκης στη ΔΡΤ | Τι είπε για επίδομα θέρμανσης, δώρο Χριστουγέννων, προγράμματα επιδοτήσεων και επίδομα για νέους επιστήμονες (ήχος)

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 11:56

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο οικονομολόγος κ.Γιώργος Βασιλάκης.

O κ.Βασιλάκης μίλησε μεταξύ άλλων για το επίδομα θέρμανσης, για το οποίο λήγει σήμερα η παράταση της προθεσμίας που είχε δοθεί για υποβολή δηλώσεων. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Βασιλάκης φέτος το επίδομα είναι λίγο πιο δίκαιο.Παράλληλα μίλησε για τις αναστολές των εργαζομένων και το δώρο των Χριστουγέννων, όπου έχει δημιουργηθεί ένα αλαλούμ, καθώς κάποιοι είναι σε αναστολή τον μισό μήνα. “Γίνεται διασταύρωση και το δώρο θα δοθεί κανονικά”, τόνισε.

Στην συνέχεια ο οικονομολόγος μίλησε για την επιστρεπτέα προκαταβολή, αλλά και το επίδομα των 400 ευρώ που θα δοθεί σε επιστημονικούς κλάδους. Δικαιούχοι όπως είπε είναι οι νέοι επιστήμονες, εξηγώντας μάλιστα ποιους περιλαμβάνει αυτός ο όρος “νέοι επιστήμονες”.

Τέλος μίλησε για το πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων για δημιουργία eshop, το ποια κομμάτια χρηματοδοτεί και το ποια είναι τα κριτήρια για να ενταχθεί μια επιχείρηση (με τον προϋπολογισμό της δράσης αυτής να ανέρχεται στα 80.000.000 ευρώ), για το πρόγραμμα επιδότησης για θερμάστρες, αλλά και για την μη καταβολή ενοικίων από επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή.

Τέλος έκανε την δική του εκτίμηση, για το πως βλέπει τα πράγματα στην οικονομία – όταν επιστρέψουμε σε ρυθμούς κανονικότητας, λέγοντας πως ένα 30% των επιχειρήσεων δεν θα αντέξει, πως ανοίγεται ο δρόμος για τα μεγάλα επιχειρηματικά λόμπι, ενώ έκανε και μια αναφορά στον πτωχευτικό κώδικα, ο οποίος ψηφίστηκε-όπως είπε χαρακτηριστικά – με τρόπο απαράδεκτο.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: