Ο Υπ. Παιδείας στη ΔΡΤ: «Νέο Ειδικό Σχολείο για την Τρίπολη» – Δηλώσεις και από τον Φ. Γκέσουρα (ήχος)

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 14:17

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Σχολείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, μαζί με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη και τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Φώτη Γκέσουρα.

Ο Υπουργός Παιδείας μίλησε live στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 και αφού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πάνο Πετρόπουλο, στη συνέχεια τόνισε ότι έγινε μία ευρεία σκέψη και στελέχη και εκπαιδευτικούς, παρουσία και του Δήμαρχου. «Προχωράμε στην ανανέωση διαφόρων κτιρίων στην Τρίπολη και ελπίζουμε να εγκαινιάσουμε το νέο σχολείο για τα παιδιά με ειδική αγωγή. Εδώ είναι λίγο στριμωγμένα, αλλά έχουνε εκπαιδευτικούς που με εντυπωσίασαν με τη δουλειά τους. Το νέο ειδικό σχολείο βρίσκεται στο στάδιο ωρίμανσης της μελέτης και όταν γίνει αυτό, έχουμε ήδη δεσμεύσει χρήματα για την κατασκευή του κτιρίου.Για το Μουσικό σχολείο, ένα τέτοιο κόσμημα να δημιουργηθούν προβλήματα, λόγω απαράδεκτης κακοτεχνιών και έχουμε δεσμευτεί κονδύλια για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Έχουμε δεσμευτεί επίσης το Ψυχιατρείο να το πάρει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.»

Ακούστε τί δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου:

Από την πλευρά του, ο κ. Γκέσουρας, είπε στη ΔΡΤ τόνισε ότι «είμαστε σε συνεργασία με τον κ. Πετρόπουλο και τον κ. Παυλή για να προχωρήσουμε στην ανέγερση ενός συγχρόνου διδακτηρίου που θα στεγάσει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο, κοντά στο ΕΠΑΛ που είναι χαρακτηρισμένος για εκπαιδευτική χρήση. Δεν θα γίνει αλλαγή στο ρυμοτομικό σχέδιο.»

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Γκέσουρα: