Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας κοντά στους αγρότες!

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 10:54

Μία ολόκληρη μέρα διέθεσε το κυβερνητικό κλιμάκιο ώστε να επισκεφθεί όλες τις περιοχές της Αρκαδίας που επλήγησαν από τη πρόσφατη θεομηνία!

Μόνο λίγα λεπτά στο κτίριο της Περιφέρειας και στη συνέχεια σπιθαμή προς σπιθαμή περπάτησαν μαζί με Αγρότες, όλα τα κατεστραμμένα χωράφια και καλλιέργειες!– Πρώτη φορά Υπουργός έρχεται στο χωράφι μου!
– Πρώτη φορά Υπουργός ήρθε στο χωριό μας!
– Πρώτη φορά Υπουργός μπήκε στο σπίτι μου και στην αποθήκη μου!

Αυτά και άλλα τέτοια σχετικά άκουγες από τους Αγρότες και τις Αγρότισσες μικρής και μεγάλης ηλικίας!

– Έτσι σας θέλουμε κύριε Υπουργέ! Απλούς, σεμνούς και προπαντός φιλικούς μαζί μας, προκειμένου να βγαίνει η φωνή μας με ευκολία και να σας λέμε τα προβλήματά μας!

Αυτά και άλλα τέτοια έλεγαν οι Άνθρωποι της υπαίθρου στον Υπουργό και αμέσως ένα χαμόγελο ελπίδας έσκαγε στο καμένο από τον ήλιο πρόσωπό τους!

– Εγώ Υπουργέ μου θέλω να σε ευχαριστήσω, γιατί με τη παρουσία σου εδώ μου δίνεις κουράγιο να συνεχίσω!

Είπε απευθυνόμενος στον Υπουργό Γιάννη Μπαλάφα ένας νέος Αγρότης, που προσπαθούσε να μαζέψει το βιός του, που τον είχε σκορπίσει ο ξεχειλισμένος χείμαρρος πολλές δεκάδες μέτρα μακριά!

– Απίστευτοι Άνθρωποι! Μου ψιθύρισε στ αυτί ο Υπουργός και συμπλήρωσε:
– Αξίζει γι αυτούς τους αγνούς Ανθρώπους να δίνεις και τη ψυχή σου ακόμη!!!

Άλλη μία μέρα πολύτιμης εμπειρίας προστέθηκε στη πλάτη μας από τη περιοδεία μας στα αμπελοχώραφα και πατατοχώραφα της Αρκαδίας!

– Οι Αγρότες είναι ότι πιο πολύτιμο παραγωγικό δυναμικό έχουμε σαν χώρα! Είπε ο Υπουργός και αργά το απόγευμα χωρίσαμε!

Όλοι περιμένουμε τώρα τη καταγραφή των ζημιών, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και την ανταπόκριση της κυβέρνησης με την οικονομική στήριξη των Αγροτών, προκειμένου να παραμείνουν στα χωράφια τους, όπως χαρακτηριστικά μας έλεγαν!

Τρίπολη 27-6-2016
Τάσος Παπαζαχαρίας*

* (Ο Τ. Παπαζαχαρίας είναι Γραμματέας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας)

Τα κείμενα που φιλοξενούνται στην ενότητα ΑΠΟΨΕΙΣ του παρόντος ιστοχώρου, δημοσιεύονται αυτούσια και εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και όχι της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης ή της ΔΕΠΕ Τρίπολης.