Ο κ. Τσίπρας δυστυχώς αποδείχθηκε πιο παλιός από το παλιό

Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018 16:32
Πηγή φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η χώρα βρίσκεται μακριά από την δυνατότητά της να βγει στις αγορές» τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και εξηγεί ότι «η κανονικότητα προϋποθέτει ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές για δανεισμό με χαμηλό επιτόκιο. Απέχουμε πολύ από αυτό καθώς η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου σήμερα είναι απαγορευτική». Σε ερώτηση για τις επενδύσεις για τις οποίες μιλάει η κυβέρνηση υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση 3,5 χρόνια απέδειξε ότι δεν θέλει και δεν μπορεί. Δεν είναι τυχαίο ότι καμία από τις επενδύσεις, από την εμβληματική επένδυση του Ελληνικού μέχρι τις μικρότερες επενδύσεις σε επίπεδο περιφερείας, δεν προχωρούν. Είναι μια κυβέρνηση η οποία δυστυχώς απεχθάνεται το κέρδος και έχει αλλεργία τις ιδιωτικές επενδύσεις».

Η πρώην υπουργός υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 3,5 χρόνια συγκέντρωσε όλα τα ελαττώματα του “παλαιού πολιτικού συστήματος” είτε υπό την μορφή πολιτικών επιλογών είτε υπό τη μορφή προσώπων. «Ο κ. Τσίπρας δυστυχώς αποδείχθηκε πιο παλιός από το παλιό» προσέθεσε.Αναφερόμενη στο έντονο πολιτικό κλίμα και τη σκανδαλολογία επισήμανε ότι «η ΝΔ δεν θα ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα σε αυτήν την αυτοκτονική για τη χώρα -αλλά και για την δημοκρατία- λογική». «Δική μας επιλογή είναι να ασχοληθούμε με το αύριο της χώρας. Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ήπιο πολιτικό λόγο» είπε.

Τέλος μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε ότι «δεν απαντάει στον πυρήνα του προβλήματος του αλυτρωτισμού» και εκτίμησε ότι «θα εξελιχθεί σε αποσταθεροποιητικό παράγοντα για τα Βαλκάνια γενικότερα». Για το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων από την κύρωση της συμφωνίας, δήλωσε ότι «ο κ. Καμμένος, προκειμένου να μείνει 1-1,5 μήνα περισσότερο στην καρέκλα του, θα ψηφίσει και τη συμφωνία και τα πάντα όλα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ