Ο Κ.Τζιούμης μιλά στη ΔΡΤ για το φυσικό αέριο | Να γίνει το έργο με τιμολόγιο ΔΕΔΑ (ήχος)

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020 11:19

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Αργύρη Καρδαρά μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης, ο οποίος μίλησε για τον αποκλεισμό της Πελοποννήσου από την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου.

Ο Δήμαρχος αρχικά μίλησε για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης με βασικό θέμα τις εξελίξεις αναφορικά με το φυσικό αέριο και την εξαίρεση της Πελοποννήσου από την επέκταση του δικτύου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: “Εμείς αποφασίσαμε ομόφωνα και την απόφαση μας την στέλνουμε σήμερα παντού. Σε αυτή λέμε ουσιαστικά πως θέλουμε το φυσικό αέριο να έρθει το συντομότερο δυνατό στην Τρίπολη. Είναι διαχρονικό αίτημα του δήμου και για τις επιχειρήσεις (της ΒΙΠΕ και οχι μόνο) αλλά και για οικιακή χρήση.Εμείς έχουμε έναν σημαντικό λόγο καθώς είμαστε ορεινός Δήμος όπου 8 μήνες τον χρόνο χρησιμοποιούμε θέρμανση. Άκρως απαραίτητο και για τους επιχειρηματίες και για τους πολίτες να έρθει το φυσικό αέριο. Ζητάμε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα όλες οι ενέργειες για να έρθει ο αγωγός στην Τρίπολη”“Ακούμε πολλά χρόνια πως το έργο ξεκινάει. Δεν θέλουμε να υπάρξει κι άλλη καθυστέρηση”, δήλωσε στην συνέχεια, ενώ πρόσθεσε: “Έκανα τηλεφωνικές επαφές. Μίλησα και με τον πρόεδρο της ΔΕΔΑ, για να μπορώ να ενημερώσω και το συμβούλιο γιατί είναι ένα θέμα της Περιφερειας και δεν είχαμε ενημέρωση. Το έργο έπρεπε να έχει ξεκινήσει από το 2019 και τώρα να ολοκληρώνεται. Αυτό δεν έγινε και έτσι βγήκε από το αναπτυξιακό πεντατετές σχέδιο. Αυτό σημαίνει πως η ΔΕΔΑ δεν θα κάνει το έργο, αλλά δεν σημαίνει πως δεν θα το κάνει και κάποιος ιδιώτης. Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτή την λογική το ποιος θα το κάνει. Εμας μας ενδιαφέρει να γίνει το έργο και οι τιμές να είναι λογικές.

Κλείνοντας το θέμα του φυσικού αερίου δήλωσε: “Μίλησα με την ΔΕΔΑ και αυτοί λένε πως έχουνσ τον προγραμματισμό τους να κάνουν το έργο το 2022, η ΡΑΕ λέει οτι τους βγάζει εκτός. Εμείς λέμε οτι το 2020 είναι μακριά. Εμείς θέλουμε να γίνει το έργο, να έχουν πρόσβαση όλοι και λογικές τιμές. Αυτά μας ενδιαφέρουν εμάς”.

Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επανασύσταση της Δημοτικής αστυνομίας – που είναι στα άμεσα σχέδια του Δήμου – στα έργα που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Τρίπολης, καθώς και στην πληθώρα δημοπρασιών που έχουν ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ευχαριστώντας το προσωπικό για τον ζήλο που επιδεικνύει και την μεθοδική εργασία που φέρνει αποτελέσματα.

Ακούστε την συνέντευξη: