Ο Κώστας Τζιούμης μιλά στη ΔΡΤ | Τι είπε για πανδημία και εκλογικό νόμο (ήχος)

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 12:35

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης.

Αρχικά αναφέρθηκε στην πανδημία, την έξαρση που υπάρχει στην περιοχή μας, ενώ απαντώντας στο εάν θα “κοκκινήσουμε”, τόνισε: “Υπάρχει μια διχογνωμία για το εάν πρέπει να πάμε στο στάδιο της αυξημένης επιτήρησης ή του ολικού lockdown. Δεν έχουμε ακόμα κάποια απόφαση”. Παράλληλα μιλώντας για το αίτημα για έναν πιο ενεργό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Να ξεκαθαρίσουμε, πως δεν θέλουμε, να υποκαταστήσουμε τους ειδικούς. Αυτό που θέλουμε είναι όταν ένα θέμα αφορά σε μια συγκεκριμένη περιοχή, ο αντίστοιχος Δήμος να συμμετέχει στην συζήτηση, επειδή ξέρουμε καλυτερα τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας”.Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο Παιδείας για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού. Η απάντηση που πήρε ήταν πως δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου και πως οι αρμόδιοι παρακολουθούν την κατάσταση.

Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην συζήτηση που έγινε για το νέο εκλογικό νόμο. “Δεν μπορούμε κάθε τετραετία, να αλλάζουμε σύστημα. Πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση και να καταλήξουμε κάπου”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: