Ο Κώστας Βινατσέλας μίλησε στη ΔΡΤ για τη σεζόν που ξεκινάει στον κλασικό αθλητισμό

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021 11:51
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Η σεζόν στο χώρο του στίβου τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινάει για τα καλά με την πραγματοποίηση των διασυλλογικών αγώνων σε όλη την Ελλάδα. Από την προσεχή Κυριακή (09/05) και για τις επόμενες εβδομάδες θα διεξαχθούν όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες στο ΔΑΚ Τρίπολης αλλά και το Φεστιβάλ Ρίψεων. Η σεζόν για τα καλά ξεκινάει και φυσικά σε αγωνιστικό επίπεδο, υπάρχει ενδιαφέρον και σε επίπεδο Αρκάδων αθλητών/τριών.

Με αφορμή το γεγονός αυτό ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΓΣ Αρκαδίας μίλησε στην κάμερα του DRT915.GR για την έναρξη της σεζόν, για το Φεστιβάλ Ρίψεων αλλά και την προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών του ΓΣ Αρκαδίας .Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Βινατσέλας γνωστοποίησε για τη διεξαγωγή όλων των διασυλλογικών αγώνων ανά ηλικιακή κατηγορία εντός του Μαΐου στο ΔΑΚ Τρίπολης. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στις 09/05 θα διεξαχθεί το Διασυλλογικό πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών. Στις 15/05 θα πραγματοποιηθεί το Διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16 και στις 29/05 το Διασυλλογικό πρωτάθλημα Π-Κ.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι την Κυριακή, 23 Μαΐου θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Ρίψεων Τρίπολης «Μανώλης Μανωλόπουλος» που και φέτος αναμένεται παρά τις αντιξοότητες λόγω της πανδημίας να φιλοξενήσει σημαντικούς Έλληνες ρίπτες/τριες ανά την Ελλάδα. Ο κ. Βινατσέλας αναφέρθηκε και στην σημαντική «απώλεια» του Μανώλη Μανωλόπουλου για τον Ελληνική στίβου και τις ρίψεις.

Έγινε αναφορά και στην προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών του ΓΣ Αρκαδίας για τη σεζόν που ξεκινάει. Με διάθεση και κίνητρο από τους ίδιους τους αθλητές και τη στήριξη των ανθρώπων και προπονητών του Αρκαδικού συλλόγου, συνεχίζεται η προετοιμασία για τη συμμετοχή στους αγώνες της σεζόν. Μίλησε παράλληλα για την «οικογένεια» του ΓΣ Αρκαδίας και της προσπάθειας από κοινού για να επανέλθει και πάλι σε τροχιά επιτυχιών όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου έκανε λόγο και για την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής του στίβου στο ΔΑΚ Τρίπολης, η οποίο αν και έχει καθυστερήσει θεωρεί ότι σύντομα θα ξεκινήσουν επαναφέροντας στα επιθυμητά επίπεδα τις εγκαταστάσεις., πάντα με την προσπάθεια του Δήμου Τρίπολης. Τέλος ανέφερε ότι επιθυμία του είναι όλα τα παιδιά να στραφούν στον αθλητισμό και να φύγουν από τον καναπέ και την καθιστική ζωή που αποτελεί φαινόμενο έντονο το τελευταίο διάστημα.