Ο Manolis Wallace μιλά στη ΔΡΤ για το πως μπορούν να λειτουργήσουν δια ζώσης τα πανεπιστήμια τη νέα χρονιά (ήχος)

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 10:34

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Παρασκευής (20/08) ο καθηγητής του ΠαΠελ κ. Manolis Wallace

Ο κ.Wallace μίλησε για τον Οδηγό ασφαλούς λειτουργίας για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που ετοίμασε μαζί με τον κ. Γιώργο Παππά “Είναι μια πρόκληση. Είναι περίπλοκο, αλλά δεν είναι αδύνατο. Θεωρούμε πως μπορούμε, να ανοίξουμε με δια ζώσης μαθήματα, αλλά η αγωνία μας είναι να γίνει με σωστό τρόπο. Αυτό που θέλουμε, είναι να αποφύγουμε, το να ανοίξουμε για λίγο και να κλείσουμε ξανά. Αυτό το οφείλουμε και στους πρωτοετείς φοιτητές μας”, ενώ πρόσθεσε: ”Παράλληλα μίλησε, για το πως θα γίνουν οι επαναληπτικές εξετάσεις, αλλά και για τον κοινό στόχο όλων (καθηγητών, μαθητών και γονέων) να λειτουργήσουν ξανά δια ζώσης τα πανεπιστήμια. “Στον οδηγό που δημιουργήσαμε υπάρχουν όλα τα κομμάτια, όπως ο έλεγχος της πρόσβασης, η παρακολούθηση, το τι γίνεται όταν βρεθεί ένα κρούσμα, το δίκτυο υποστήριξης του κάθε κρούσματος κτλ”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Safe University – Οδηγός ασφαλούς λειτουργίας για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο (δειτε τον ΕΔΩ)

* Ο οδηγός έχει αναπτυχθεί από το Δρ. Μανόλη Γουάλλες και το Δρ. Γιώργο Παππά, καθένας από τους οποίους έχει συνεισφέρει με τις δικές του γνώσεις και δεξιότητες.

Ο Μανόλης Γουάλλες είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτισμικής και Εκπαιδευτικής Πληροφορικής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η δράση του εστιάζει στην αξιοποίηση των εργαλείων που προσφέρει η επιστήμη για την υποστήριξη των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Ο Μανόλης είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Γνώσης και Αβεβαιότητας, μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διαχειριστής της πρωτοβουλίας Χώρος Καινοτομίας του ΓΑΒ LAB.

—————————————————-

Ο Γιώργος Παππάς είναι παθολόγος, απόφοιτος και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα, στο ιδιωτικό του ιατρείο. Το επιστημονικό του έργο εστιάζει στις ζωονόσους και την ετοιμότητα απέναντι σε προκλητές και φυσικές επιδημίες.

Έχει χρηματίσει επικεφαλής του Zoonoses WG της International Society of Antimicrobial Chemotherapy. Δραστηριοποιείται ως σύμβουλος ποικίλων αντίστοιχων διεθνών οργανισμών σε θέματα ζωονόσων, επιδημικών μοντέλων και ετοιμότητας για επεισόδια βιοτρομοκρατίας. Έχει χρηματίσει υπεύθυνος έκδοσης κορυφαίων επιστημονικών Ευρωπαϊκών εντύπων στον χώρο των λοιμώξεων όπως το Clinical Microbiology and Infection και σήμερα είναι ένας εκ των associate editors του PLoS Neglected Tropical Diseases.