Ο Μιχάλης Μανιάς στη ΔΡΤ 91,5 (ήχος,ph)

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 19:48

Επιμέλεια: Βασίλης ΚαραχάλιοςΟ Έλληνας επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης βρέθηκε στο στούντιο της ΔΡΤ 91,5, μιλώντας για την πορεία της ομάδας του αλλά και τον ίδιο.

Δείτε και ακούστε παρακάτω αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή του Θοδωρή Τσούτσου.

Τις τελευταίες δύο αγωνιστικές σκοράρεις. Θέλω να μιλήσουμε για αυτές τις στιγμές αμέσως μετά τα γκολ.

Το γκολ με την Κέρκυρα είχε πολύ συναίσθημα για το λόγο ότι είχα καιρό να σκοράρω, δεν ήμουν κοντά στο γκολ, δεν έβγαζα φάσεις και αυτό με έκανε να ανησυχώ αλλά έβαλα το πρώτο γκολ και βγήκε αυτό από μέσα μου. Όσο για τον Απόλλωνα, ήμουν ένα χρόνο εκεί πέρα που παρότι ήταν ένας χρόνος, ήμασταν ένα αουτσάιντερ που ανεβήκαμε χωρίς κανένας να μας περιμένει, ήταν μια πολύ καλή χρονιά δηλαδή σέβομαι την ομάδα του Απόλλωνα. Δέθηκα με τον κόσμο δεν μου βγήκε να πανηγυρίσω.       

Για την περσινή χρονιά και το ξεκίνημα της χρονιάς, είναι καθρέφτης το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, όπου η ομάδα αντέδρασε σωστά;

Εγώ ήρθα πέρσι το Δεκέμβρη ήταν μια πολύ δύσκολή χρονιά, το έβλεπα κι από τα παιδιά δηλαδή δεν πιστεύαμε ότι κάποιοι είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους από όλα τα παιδιά του Αστέρα ακόμη και από όλη την Τρίπολη ότι ο Αστέρας θα κινδύνευε. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα για εμάς, όχι μόνο αγωνιστικό αλλά και ψυχολογικό γιατί δεν μπορούσαμε να σηκώσουμε κεφάλι, βέβαια θεωρώ ότι όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν παρότι ξεκινήσαμε φέτος τη χρονιά με τις δύο ήττες, το γυρίσαμε και όλα αυτά τα αφήσαμε πίσω.

Είναι πιο δύσκολο για μια ομάδα που έχει βάλει άλλους στόχους να κυνηγάει την παραμονή της, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν φτιαχτεί για αυτό; 

Σίγουρα είναι πάρα πολύ δύσκολο, αν και δεν φαίνεται τόσο γιατί λες ο Αστέρας είναι μια ομάδα που πάει για την πεντάδα, όταν ξεκινάς έτσι έχεις στόχο αυτό, όταν τα αποτελέσματα γυρνάνε και βλέπεις προς τα κάτω νομίζω ότι και οι ποδοσφαιριστές που έχουν ποιότητα και είναι φτιαγμένοι να κοιτάνε προς τα πάνω και αυτό είναι το πρόβλημα. 

Σε δήλωσή του ο Σ. Παντελίδης είπε ότι ο Αστέρας δεν πρόκειται να ξαναπεράσει κάτι τέτοιο, γιατί κοιτάει το παρελθόν του…  

Αυτό είναι πολύ μεγάλη κουβέντα γιατί νομίζω όταν σου μπαίνει στο μυαλό και λες ότι έγινε πέρσι και όταν αρχίσουν τα αρνητικά αποτελέσματα που μακάρι να μην αρχίσουν ποτέ, αλλά εάν συμβούν αρχίζεις και σκέφτεσαι τα περσινά είσαι πιο συγκεντρωμένος και ξέρεις πότε να σταματήσεις. 

Αυτή στιγμή η ομάδα είναι πολύ καλά, έχει πέντε συνεχόμενες νίκες και είναι πολύ καλά στην πεντάδα. Έχεις στο μυαλό σου την Ευρώπη; 

Νομίζω όσο και να μην το είχαμε βάλει γιατί είχαμε άλλους στόχους πέρσι, τώρα αρχίζει σιγά σιγά να μπαίνει στο μυαλό μας, όχι ότι σκεφτόμαστε την Ευρώπη γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, πρέπει να συνεχίσουμε τις νίκες εάν θέλουμε κάτι τέτοιο αλλά στόχος μας είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν μπορούμε από τώρα 16 αγωνιστικές πριν το τέλος να σκεφτόμαστε την Ευρώπη, νίκη κάθε Κυριακή να ήμαστε καλά και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. 

Ανεβαίνει και ο πήχης σε ατομικό επίπεδο;

Σίγουρα ανεβαίνει ο πήχης γιατί και εμείς ποδοσφαιριστές ήμαστε προσπαθούμε για το καλύτερο πάντα και σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και μακάρι ο καθένας ξεχωριστά μέσα από την ατομική επίδοση του να βελτιώσει και την επίδοση της ομάδας. 

Έχεις γίνει χωρίς να συμπληρώσεις χρόνο ο πρώτος Έλληνας σκόρερ του Αστέρα

Το έμαθα μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα σε μια ερώτηση δεν το ήξερα, είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και μακάρι να συνεχίσω γιατί με τα γκολ βοηθάς την ομάδα.     

Έχεις 15. Σκέφτεσαι την πρώτη θέση όπου είναι ο Τσέζαρεκ με 26;

Δεν θα έλεγα ότι το σκέφτομαι και πολύ, μακάρι να βάλω όσα περισσότερα γίνεται και να ανεβαίνουμε. 

Προφανώς αισθάνεσαι καλά μετά τα δύο γκολ, γιατί είχες χάσει την επαφή με τα δίχτυα και είχες κάτσει και πάγκο…

Ναι ήταν αρκετά δύσκολο και για εμένα και για τον κάθε ποδοσφαιριστή γιατί πέρσι έπαιζα, δεν είχα κάποιο πρόβλημα, αυτό με έκανε να σκεφτώ ότι πρέπει να δουλέψω γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο. Αυτό έκανα και θα συνεχίζω να το κάνω.

Για τον Τάσο Δουβίκα;

Ο Τάσος έχει πάρα πολλά στοιχεία ώστε να βελτιωθεί και να φτάσει ψηλά αλλά αυτό που πρέπει να κάνει είναι δουλειά και κάτω το κεφάλι γιατί έχει πολύ μέλλον μπροστά του. 

Έχει καταφέρει ο Αστέρας να πάρει από πολλούς παίκτες γκολ. Μιλάμε για μια πολυφωνία στην επίθεση; 

Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα γιατί όταν έχεις πολυφωνία στην επίθεση μόνο ψηλά μπορείς να φτάσεις, δηλαδή δεν περιμένεις από έναν δύο παίκτες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα που λέει ο λόγος, έχεις πολλούς αν κάποιος δεν είναι σε καλή μέρα σήμερα μπορεί κάποιος άλλος να καλύψει το κενό.

Όπως στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, που Αστέρας το χρειάστηκε αυτό…

Σίγουρα, εννοείται, γιατί όπως είπα και πριν το να σκοράρεις μονό θετικό είναι και μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι και να έχουμε περισσότερους σκόρερ.

Πώς είστε με τον Σάββα Παντελίδη;  

Είμαστε μια χαρά είναι ένας προπονητής που του αρέσει η δουλειά και η πειθαρχία κάτι που φαίνεται στο γήπεδο και όπως είπες πριν το 13-1 με τα γκολ υπέρ και κατά, τίποτα δεν είναι τυχαίο θεωρώ, μακάρι να συνεχίσουμε έτσι, να είμαστε συγκεντρωμένοι και νομίζω ότι έχουμε πολύ μέλλον.

Στο προηγούμενο παιχνίδι άλλαξε τέσσερις φορές τον σχηματισμό στη διάρκεια του αγώνα, δηλαδή δουλεύει πολύ το κάθε παιχνίδι…

Ναι, σίγουρα αυτός είναι που μας δίνει την ώθηση, το κίνητρο από έξω, δηλαδή εάν πάρουμε παράδειγμα το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και βλέπεις ότι η ομάδα κάθεται σιγά σιγά και δέχεται το 1-1, εκεί χρειαζόμαστε λίγο ώθηση να γυρίσουμε το παιχνίδι, και νομίζω ότι τα έχει καταφέρει πολύ καλά μέχρι τώρα.

Έχεις στο μυαλό σου να αγωνιστείς ξανά στο εξωτερικό, το έχεις σαν πρόκληση;

Πάντα θα αποτελεί πρόκληση το εξωτερικό δεν διαγράφω τίποτα, ήμουν έξι μήνες, δεν ήταν οι καλύτεροι έξι μήνες της ζωής μου ποδοσφαιρικά, θεωρώ ότι μετά αυτό το πέρασμα είμαι πιο ώριμος, έτσι ώστε να διαχειρίζομαι σωστά τις αποφάσεις. 

Είναι και η Εθνική στο μυαλό σου; 

Εντάξει, για κάθε ποδοσφαιριστή είναι η Εθνική, πόσο μάλλον όταν η ομάδα πάει καλά όπως τώρα, μακάρι για όλους τους Έλληνες συμπαίκτες μου επειδή μπορούν να αντεπεξέλθουν γιατί όχι. 

Στην πόλη πως περνάς; 

Μια χαρά περνάμε, είναι μια ήσυχη πόλη, θα έλεγα πιο πολύ σπίτι. Σε αθλητικό επίπεδο βοηθάει πάρα πολύ, δεν έχεις πολλές επιλογές και είσαι πιο συγκεντρωμένος.

Ο Αστέρας έχει πετύχει πολλά, παρόλο αυτά βλέπουμε ότι το γήπεδο δεν είναι γεμάτο. Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;           

Κακά τα ψέματα ο Αστέρα έχει πετύχει πράγματα που κανένας δεν φανταζότανε, πέρσι ήταν περίεργος χρόνος, αλλά θεωρώ ότι εμείς είμαστε αυτοί που θα φέρουν τον κόσμο στο γήπεδο και νομίζω ότι θα το κάνουμε, όπως είδαμε και στον αγώνα με τον Απόλλωνα ήταν ο περισσότερος κόσμος που έχω δει σε εκτός έδρας ματς του Αστέρα. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. 

Σε αρκετά παιχνίδια η ενδεκάδα βασίζεται σε πολλούς Έλληνες και δύο Αργεντινούς. Είναι θετικό αυτό; 

Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς, για εμάς τους Έλληνες είναι θετικό, απλά κανείς δεν στέκεται σε Εθνικότητες, όποιους θεωρεί ο προπονητής ότι είναι καλοί θα παίξουνε. Τώρα, ας είναι και 10 Έλληνες και ένας Αργεντινός ή το αντίθετο δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Εμάς μας ενδιαφέρει να βοηθήσουμε τον Αστέρα να πάει ψηλά.

Ο Αστέρας θα μπορούσε να ανοίξει πόρτα με την Εθνική και κάποια παιδιά θα μπορούσαν να είναι στη διάθεση του Μ. Σκίμπε; 

Θεωρώ, ότι όλοι οι Έλληνες παίκτες που βρίσκονται εδώ έχουν ποιότητα ώστε να ανταποκριθούν εάν κάποια στιγμή τους ζητηθεί. Αλλά αυτό θα γίνει μέσα από τα παιχνίδια και την πορεία του Αστέρα, γιατί όταν μια ομάδα πάει χάλια κανένας δεν μπορεί να πείσει κάποιον πάρτε έναν παίκτη από τον Αστέρα να παίξει στην Εθνική.   

Δύο συνεχόμενα ματς στην Τρίπολη για το τέλος του 2017. Μίλησε μας λίγο για αυτό. 

Είναι διαφορετικά παιχνίδια το ένα με το άλλο, εμείς αυτό που κοιτάμε είναι το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναιτωλικό είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και αυτοί δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση σε αντίθεση με εμάς και νομίζω ότι τέτοιου είδους παιχνίδια πρέπει να τελειώνεις νωρίς εδώ μέσα, όπως το παιχνίδι με την Κέρκυρα. 

Με τον Ατρόμητο είναι άλλη διοργάνωση, μια που του ταιριάζει και είναι απωθημένο… 

Είναι μια διοργάνωση, η οποία θα παίξουμε με τον Ατρόμητο είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ο Ατρόμητος δείχνει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια, παίζουμε στο γήπεδό μας είναι δύο παιχνίδια και μακάρι να είμαστε εμείς που θα περάσουν στην επόμενη φάση.

Είχες κάποιο ίνδαλμα μικρός είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό; 

Από το εξωτερικό είχα πρότυπο το Ροναλντό το φαινόμενο, απλά νομίζω ήταν το κάτι άλλο. Από την Ελλάδα ο Ντέμης Νικολαΐδης μου άρεσε πολύ και ο Νίκος Λυμπερόπουλος.   

Ακούστε το ηχητικό με ολόκληρη τη συνέντευξη του Μιχάλη Μανιά.