Ο Ν.Γόντικας για προσλήψεις στην Περιφέρεια, υπόγεια Δικαστηρίου, ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας (vid)

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 18:42

Τα ζητήματα των εργαζόμενων είναι από τα πρώτα θέματα για τα οποία παίρνουμε θέση, τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και έξω από αυτό και επανειλημμένως έχουμε μιλήσει για τους ανεπαρκείς χώρους στο καινούριο κτίριο, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί έτσι και από το γιατρό εργασίας, ανέφερε ο κ. Νίκος Γόντικας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου, σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι οποίες είναι ανεπαρκείς και οι ανάγκες καλύπτονται από 8μηνα και 4μηνα.

Ο κ. Γόντικας τόνισε πως οι ανάγκες είναι 224 άτομα και η περιφερειακή αρχή Νίκα έστειλε στην Κυβέρνηση 65 θέσεις. Σημείωσε πως εκείνο που επιδιώκεται είναι η εκχώρηση θέσεων σε ιδιωτικούς φορείς και “τρωκτικά”, όπως τα ονομάζει.Ο κ. Γόντικας επεσήμανε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα, αν και θα ήταν δύσκολο να διαλέξει κανείς υπηρεσίες, όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού, εντοπίζεται στη Λακωνία.

Ο κ.Γιαννακούρας έχει δίκιο που μιλάει για άγνοια του Νίκα στο θέμα των Υπογείων του Δικαστικού Μεγάρου

Ο κ. Γόντικας αναφέρθηκε και στο θέμα της ανάδειξης και αξιοποίησης των Υπογείων του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης, σημειώνοντας πως δεν θα πρέπει να παγώσουν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του χώρου, ενώ μίλησε για τις δικές τους κινήσεις ως κόμμα.

Επεσήμανε πως στο θέμα αυτό έγιναν σοβαρές προσπάθειες από τον αείμνηστο Δήμαρχο Δημήτρη Παυλή και τον τότε Αντιδήμαρχο Σπύρο Βρέντα και ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες γιατί όσο περνά ο χρόνος καταστρέφονται οι τοιχογραφίες. Μάλιστα αναρωτήθηκε τι έκαναν προηγούμενοι Υπουργοί, όπως ο Λαλιώτης για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Γόντικας είπε ότι ο κ. Γιαννακούρας έχει δίκιο που τα “ψέλνει” στον Περιφερειάρχη Π.Νίκα για την άγνοιά του στο συγκεκριμένο θέμα.

 

ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας: Τσακώνονται στις πλάτες των αγροτοπαραγωγών και αποπροσανατολίζουν

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου μίλησε και για το θέμα με το ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας και έκανε λόγο για αποπροσανατολισμό και τσακωμούς στις πλάτες των μικρών αγροτοπαραγωγών και επεσήμανε πως δεν ασχολούνται με τα σοβαρά θέματα, όπως τις ελληνοποιήσεις, τις χαμηλές τιμές και χαρακτήρισε απαράδεκτα τα εξώδικα που στέλνονται από δικηγόρους-συμβούλους Υπουργείων.

Για το αίτημα να γίνει συνεδρίαση του ΠεΣυ με το εν λόγω θέμα δήλωσε πως δεν μπορεί να ζητήσουν περιφερειακό συμβούλιο για την υλοποίηση ήδη ειλημμένης απόφασης από το ΠεΣυ για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία είναι διαφορετική από την πρόταση που είχαν καταθέσει ως παράταξη.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ.Γόντικα στο βίντεο.