Ο N.Καραλής για τη μάσκα στα ΑμεΑ και για το ειδικό Γυμνάσιο -Λύκειο Δ.Τρίπολης (vid)

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020 17:08

Για το Ειδικό Γυμνάσιο -Λύκειο που θα λειτουργήσει για πρώτη χρονιά στο Δ.Τρίπολης μίλησε ο Πρόεδρος των ΑμεΑ Πελοποννήσου Νίκος Καραλής, επισημαίνοντας πως η λειτουργία του αποτελούσε πάγιο αίτημα του Συλλόγου.

Αρχικά το σχολείο θα λειτουργήσει στο Στάδιο Τεγέας.Ο κ.Καραλής μίλησε και για άλλα θέματα που αφορούν στα Άτομα με Αναπηρία στην Αρκαδία και σημείωσε πως βασικό τους αίτημα παραμένει η δημιουργία ΚΔΑΠ ενώ παράλληλα ζήτησε οι δήμοι να κάνουν προτάσεις για ένταξη στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, ώστε να δημιουργηθούν υποδομές για άτομα με αναπηρία σε όλη την Πελοπόννησο.

Για τη χρήση μάσκας τόνισε πως δεν είναι ειδικοί και από τη στιγμή που αυτό λένε οι γιατροί θα πρέπει και τα ΑμεΑ να φορέσουν μάσκα στα σχολεία αλλά θα πρέπει να υπάρχει, στις περιπτώσεις που απαιτείται, το αντίστοιχο προσωπικό για την εξυπηρέτηση των ατόμων που έχουν δυσκολίες στη χρήση της μάσκας.

Ο κ.Καραλής επεσήμανε πως τα Άτομα με Αναπηρία δεν θα πρέπει να μένουν σπίτι αλλά να κοινωνικοποιούνται και η ίδρυση σχολείων ή ΚΔΑΠ βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος επανέλαβε το αίτημά τους για μεταφορά του ΕΕΕΚ Κάψια στην Τρίπολη.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ.Καραλή στο βίντεο (να σημειώσουμε πως η συνέντευξη έγινε την Τρίτη μέρα εορτής της Παναγίας της Γιάτρισσας προστάτιδας των Ατόμων με Αναπηρία)