Ο νέος εκλογικός νόμος στη συνάντηση Παπαηλιού με την Ένωση Προέδρων Κοινοτήτων Δήμου Τρίπολης

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 14:25

O βουλευτής Αρκαδίας, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Παπαηλιού, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ένωσης των Προέδρων Κοινοτήτων του Δήμου Τρίπολης  με αφορμή την κυβερνητική πρωτοβουλία για περαιτέρω αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όπως ο ίδιος δηλώνει στην προσωπική του ιστοσελίδα για το θέμα:
“Συναντήθηκα στην Τρίπολη με αντιπροσωπεία της Ένωσης των Προέδρων Κοινοτήτων του Δήμου Τρίπολης, οι οποίοι μου έθεσαν ζητήματα που συνδέονται με την κυβερνητική πρωτοβουλία για περαιτέρω αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης
Αφού επισήμανα, ότι οι δημοτικές κοινότητες, σήμερα ενσωματωμένες στους Δήμους, παραμένουν τα κύτταρα της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ελληνική περιφέρεια και ιδίως σε μη προνομιούχες περιοχές, αναφέρθηκα στην προσπάθεια στήριξης των δημοτικών κοινοτήτων που έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Το θεσμικό πλαίσιο που είχε θεσπιστεί, άρχισε «να ξηλώνεται» από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία επιχειρεί να ολοκληρώσει το «ξήλωμα», την περαιτέρω θεσμική και οικονομική υποβάθμιση των δημοτικών κοινοτήτων με την νέα νομοθετική πρωτοβουλία που τίθεται σε διαβούλευση.
Το πλήγμα για την τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι οδυνηρό και πλέον οι κάτοικοι των δημοτικών κοινοτήτων, δεν θα μπορούν να εκλέγουν αυτούς που θα τους εκπροσωπούν, αφού θα εκλέγονται οι εξαρτώμενοι από την εκάστοτε δημοτική αρχή. Έτσι δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν άμεσα θέματα της καθημερινότητάς τους.
Συμφώνησα ότι το θέμα που είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την ελληνική περιφέρεια, πρέπει και θα το αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της διαβούλευσης, στη Βουλή και σε άλλα βήματα σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκπροσώπους τους. Είναι θέμα επιβίωσης της ελληνικής υπαίθρου.”