Ο Οδ.Κωνσταντινόπουλος μιλά στη ΔΡΤ | Τι είπε για ανασχηματισμό, εκλογές, ΜΜΕ, μεταλιγινιτική εποχή και φυσικό αέριο (ήχος)

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021 11:28

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Τρίτης (05/01) ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Αρκάς βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Αρχικά σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ανέφερε: “Δεν ήταν δομικός και μεγάλωσε πολύ το σχήμα. Άλλαξε κάτι ουσιαστικό; Εγώ δεν κατάλαβα κάτι”, ενω συμπλήρωσε: “Ο κ.Βορίδης έφυγε από το υπουργείο και δεν έχει καν προχωρήσει η μελέτη για το Τριανταφυλλίδειο ίδρυμα στην Βυτίνα. Ξανά μετά από δυο χρόνια ο υπουργός φεύγει και δεν έχουμε φτάσει σε κάτι επιθυμητό. Εγώ θα προχωρήσω σε νέα ερώτηση στον υπουργό που ανέλαβε”.Απαντώντας σε ερώτημα για το εάν βλέπει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η οικονομία χρειάζεται μια σταθερότητα, για να ανακάμψει και οχι να μπει σε εναν εκλογικό κύκλο. Αυτό πιθανώς να μπορούσε, να γίνει το 2022, οταν θα έχει κλείσει ο υγειονομικός κύκλος της πανδημίας. Τότε θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος ανανέωση της εντολής του λαού”, ενώ πρόσθεσε: “Από την στιγμή που ο πρωθυπουργός είχε πει πως κάτι τέτοιο (να ζητήσει εκλογές) θα ήταν μια τυχοδιωκτική κίνηση, πιστεύω πως δεν θα το κάνει”.

Στην συνέχεια έκανε λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας στα κεντρικά ΜΜΕ. “Αυτό το παιχνίδι με τους δημοσιογράφους δεν μπορεί, να συνεχιστεί. Δεν μπορεί οι δημοσιογράφοι να μιλούν για την γραμμή των κομμάτων και να τα λένε καλύτερα και από τα ίδια τα κόμματα”, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε και για την συμμετοχή του κόσμου στις τηλεδιασκέψεις που έκανε το ΚΙΝΑΛ στην Αρκαδία, λέγοντας, πως ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο εμβόλιο του κορωνοϊού, στον ρόλο του ΚΙΝΑΛ και σε θέματα της Πελοποννήσου. “Αυτό που συμβαίνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου νομίζω, πως δεν τιμά κανέναν. Νομίζω πρέπει να αλλάξει ο τρόπος πολιτικού διαλόγου”, δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε και για την μεταλιγνιτική εποχή στην Μεγαλόπολη. “Πρέπει να γίνει σοβαρός διάλογος για να μην ερημωθεί η Αρκαδία”, τόνισε. Κλείνοντας αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα του φυσικού αερίου, λέγοντας πως θα κάνει ερώτηση στον νέο υπουργό για το θέμα αυτό.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: