Ο Π.Κρητικός στη ΔΡΤ για την ενεργειακή κρίση και τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου (ήχος)

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022 08:37

Πριν τον πόλεμο τα σημάδια στην ελληνική οικονομία ήταν καλά, αναφέρει ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου Πάνος Κρητικός στην εκπομπή
της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης “Δύο…στις Δύο” με την Ντόρα Παπαϊωάννου και την Ελένη Τράκα, τονίζοντας πως πλέον τα δεδομένα αλλάζουν και έρχεται μία μεγάλη και δύσκολη περίοδος που θα διαρκέσει σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό.

Ο κ. Κρητικός χαρακτήρισε πως θα πληγεί όχι μόνο η ελληνική, αλλά και η ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία.Τόνισε πως χρειάζονται έκτακτα μέτρα που πρέπει να το δει άμεσα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρώπη στον σχεδιασμό της στον ενεργειακό τομέα δεν είχε συμπεριλάβει στις γεωπολιτικές κρίσεις και πλέον δεν υφίσταται, αφού εκείνο που είναι πιο δύσκολο είναι ότι έχουμε αύξηση του πληθωρισμού σε συνδυασμό με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο κ. Κρητικός επεσήμανε πως οι προτάσεις που γίνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση προέρχονται από μία κοινή λογική, τις οποίες τις ενστερνίζεται και το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Θα πρέπει να υπάρξει συνολική ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική τονίζει ο κ. Κρητικός και να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση προς τους ευάλωτους αλλά και προς το Δημόσιο που αντιμετώπιζει προβλήματα και αυτό με την ενεργειακή κρίση.

Ο κ. Κρητικός ανέφερε παραδείγματα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης που αν δεν βρεθεί λύση θα υπάρξει αύξηση των δημοτικών τελών αλλά και στους λογαριασμούς του νερού.

 

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Κρητικός στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί