Ο Π. Παπαχρόνης μιλά στη ΔΡΤ για την πρόταση του για την αξιοποίηση – ανάδειξη του Μαινάλου (ήχος)

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 11:51

Στο δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Παρασκευής (12/06) ο πρώην Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Παπαχρόνης.

Αναφερόμενος στην πρόταση του για την αξιοποίηση – ανάδειξη του Μαινάλου, στο πλαίσιο και του σχεδιασμού για το 2021, τόνισε μεταξύ άλλων:“Η πρόταση αυτή είναι μια αφορμή, για να σκεφτούμε συλλογικά. Με αφορμή το Μαίναλο που ενώνει τρεις Δήμους καταθέτω μια πρόταση, με την οποία προτείνω την αξιοποίηση ως τουριστικού προορισμού του όρους του Μαινάλου. Υπάρχουν πολλοί τουρίστες, που προσπερνούν τις ομορφιές της Αρκαδίας και πάνε σε γνωστούς από το παρελθόν προορισμούς. Στόχος της πρότασης είναι, να μπούμε σε μια νοοτροπία διαδημοτικής συνεργασίας. Επίσης είναι πολύ σημαντικό, να αξιοποιηθούν προορισμοί που δεν είναι πολύ γνωστοί. Να πάμε μαζί οι τρεις δήμοι – είχε γίνει μια προσπάθεια από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή – για να λειτουργήσουμε ως πόλος έλξης και μέσα από την αξιοποίηση άγνωστων έως σήμερα προορισμών. Αν πάμε συνολικά –  και ίσως και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας – θα έχουμε μεγαλύτερη και ταχύτερη επιτυχία.

Βάζοντας τις βάσεις μιας συνεργασίας, θα δούμε όλοι μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Σκοπός είναι να γίνει ένα σήμα κατατεθέν που θα έχει την δυνατότητα να φέρει επιπλέον τουρίστες. Τα θετικά θα είναι για όλους.

Θα στείλω την πρόταση μου στους Δημάρχους και εύχομαι όλοι και οι επιτροπές να το δουν πολύ σοβαρά. Είναι αδικημένο το όρος Μαίναλο σε σχέση με τα όσα έχει να προσφέρει”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: