Ο Π. Τατούλης δίνει απαντήσεις σε όλα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης (vids)

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 12:42

“Η περιβόητη υπόθεση με τον κοριό μπήκε στο αρχείο…”

“Βατερλό η υπόθεση με την μονάδα ζωοτροφών στο Αθήναιο…”“Το έργο ΣΔΙΤ των απορριμμάτων δεν θα δεχτεί την παραμικρή παραποίηση στον πυρήνα του και το λέω προς πάσα κατεύθυνση…”

“Κόλαφος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η υπόθεση με την θεατρική παράσταση Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης…”

“Δεν μετάνιωσα που δεν παρέδωσα στον Νίκα – Είναι μίζερος και μεμψίμοιρος…”

“Ο Νίκας δυσφημεί την Αρκαδία με επαγγελματικό τρόπο…”

“Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος χρησιμοποιεί την Αρκαδία και τους Αρκάδες για δικό του όφελος – Αν κατέβαινε στις εκλογές θα έχανε πανηγυρικά…”

Τι απάντησε ο Πέτρος Τατούλης για την σχέση του με τον Κώστα Βλάση…

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τους δημοσιογράφους Μηνά Αρτόπουλο και Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΠεΣυ κ.Πέτρος Τατούλης.

Αρχικά ο κ.Τατούλης αναφέρθηκε στο κατά πόσον είμαστε προετοιμασμένοι να υποδεχτούμε τον χειμώνα, ασκώντας και κριτική στην κυβέρνηση που δήλωσε «έτοιμη» να αντιμετωπίσει την πρόσφατη κακοκαιρία.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις, κάνοντας λόγο για πλασματικά τα αποτελέσματα.

Ο κ.Τατούλης μίλησε και για την πανδημία του κορωνοϊού, τον εμβολιασμό – που αποτελεί όπως τόνισε το μοναδικό μας όπλο-, για ένα ακόμα κύμα που ενδεχομένως να έρθει, λόγω της χαλάρωσης που υπάρχει, για τον τομέα της δημόσιας υγείας, αλλά και για τους ανεμβολίαστους και τον διχασμό που υπάρχει στην κοινωνία.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του ο κ.Τατούλης μίλησε για την Μυθική Πελοπόννησο, δηλώνοντας ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα που ήρθαν στο κομμάτι της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχολιάζοντας στην συνέχεια τα όσα ακούγονται περί υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Αρκαδία, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Όποιος διατύπωσε αυτή την άποψη είναι σαν να βλασφημεί τον τόπο μας. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν έχει καμία πολιτική σχέση με την Αρκαδία, απλά χρησιμοποιεί την Αρκαδία και τους Αρκάδες για δικό του όφελος, όποτε τον συμφέρει πολιτικά!. Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να κατέβαινε στην Αρκαδία, γιατί θα έχανε πανηγυρικά”.

Ακόμα ο κ.Τατούλης μίλησε για τα πολιτικά στελέχη που έχει η παράταξη του, τα οποία όπως τόνισε έχουν πολιτική άποψη, καθώς και για τις μεταξύ τους σχέσεις, που χτίστηκαν σε βάθος χρόνου. Ακόμα αναφέρθηκε στις χαιρέκακες – όπως τις χαρακτήρισε –αντιλήψεις του νυν Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως μεμψίμοιρο και μίζερο.

Παράλληλα μίλησε για το ότι δεν παρέδωσε ποτέ την Περιφέρεια Πελοποννήσου στον κ.Νίκα, εξηγώντας τι τον ώθησε σε αυτή την επιλογή και ξεκαθαρίζοντας, πως είναι κάτι το οποίο δεν μετάνιωσε. «Αυτό που με πείραξε πάρα πολύ – και είναι η πρώτη φορά που το λέω – είναι πως από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να παγώσει όλες τις διαδικασίες (εργα κτλ)», δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε, πως δεν έχουν την ίδια πολιτική διαδρομή με τον κ.Νίκα, η διαδρομή του οποίου στηρίχτηκε κυρίως – όπως τόνισε- στην κομματική του ταυτότητα.

Απαντώντας στο γιατί – όπως ο ίδιος δήλωσε- όλα τα κόμματα βρέθηκαν απέναντι του στις εκλογές, ανέφερε πως μάλλον ήταν «ενοχλητικός», εξηγώντας το γιατί.

Κλείνοντας το τρίτο μέρος της συνέντευξης, μίλησε για την Αρκαδία, κάνοντας λόγο για δυσφήμιση της από τον Περιφερειάρχη, κατά επαγγελματικό μάλιστα τρόπο.

Στο τελευταίο μέρος της συνέντευξης του ο κ.Τατούλης μίλησε και για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ – ένα έργο που φέρει την υπογραφή του – λέγοντας πως ο κ.Νίκας δυσφημεί αυτό το έργο. «Το έργο αυτό δεν θα δεχτεί την παραμικρή παραποίηση στον πυρήνα του και το λέω προς πάσα κατεύθυνση», υπογράμμισε, ενώ δήλωσε, πως κανείς δεν θα πρέπει ούτε καν να διανοηθεί να επηρεάσει την σύμβαση του έργου.

Αναφέρθηκε και στο θέμα της μονάδας ζωοτροφών στο Αθήναιο, χαρακτηρίζοντας αυτή την ιστορία ως “Βατερλό”. “Εγώ προτείνω ομόφωνα να ανακαλέσει – με απόφαση του ΠεΣυ – ο Περιφερειάρχης την άδεια λειτουργίας, που έχει δώσει στην μονάδα”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για την υπόθεση του κοριού (στο γραφείο της τότε Αντιπεριφερειάρχη κα.Αλειφέρης), δήλωσε: “Θα δοθεί μια συνέντευξη με κύριο θέμα αυτή την ιστορία. Αυτή η περιβόητη υπόθεση με τον κοριό μπήκε στο αρχείο. Κατα την διάρκεια της διαδικασίας αυτής ακολουθήθηκαν πολλές τακτικές για να κερδηθεί χρόνος και να μην μπει στο αρχείο, πριν τις εκλογές του 2019″, κάνοντας παράλληλα λόγο για πολιτική σκευωρία.

“Κόλαφος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η υπόθεση με την θεατρική παράσταση Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης. Αμαυρώθηκε η εικόνα της Πελοποννήσου“, δήλωσε στην συνέχεια, λέγοντας, πως υπήρξε συγκεκριμένη χρηματοδότηση που την υπέκρυψαν, καθώς και η αιγίδα της Περιφέρειας. “Η δήλωση που έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη μας εξέθεσε, Μαύρη σελίδα για την Πελοπόννησο, αυτό που έγινε”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Για την διαμάχη του με τον βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση και την μεταξύ τους ένταση, ανέφερε: “Θεωρώ πως ο τελευταίος ανασχηματισμός ήταν ένα πλήγμα για την Αρκαδία. Το ότι έφυγαν από την κυβέρνηση δυο στελέχη της και αφέθηκε η Αρκαδία χωρίς αυτή την εκπροσώπηση, είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα. Τώρα ποιος είναι ο λόγος δεν το ξέρω και δεν με αφορά. Αισθάνομαι οτι η Περιφέρεια μείωσε το ανταγωνιστικό της περιεχόμενο σε επίπεδο κυβερνητικών θέσεων και αυτό είναι μια μεγάλη ήττα για την Πελοπόννησο και την Αρκαδία”, ενώ ανέφερε τον όρο “πολιτική γέφυρα”, λέγοντας χαρακτηριστικά, “πως τα πάντα είναι σε κίνηση”.

Στην συνέχεια μίλησε για την πολιτική κίνηση που είχε δημιουργήσει ο ίδιος, για το πως αυτή θα εξελιχθεί, αλλά και για το σωστό… “timing”.

Τέλος αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, αλλά και στη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.”Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να βγει και πάλι μπροστά η Περιφέρεια”, τόνισε, ενώ πρόσθεσε, πως θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη συζήτηση για αυτή την χαμένη ευκαιρία.