Ο Παναγιώτης Μαντάς στη ΔΡΤ | Τι είπε για δημοτικά τέλη, οικονομικά Δήμου και ΤΑΠ – ΤΟΚ (vid)

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020 17:28

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στην εκπομπή “Επί της ουσίας” με τον Μηνά Αρτόπουλο και τον Δημήτρη Μανιατάκο φιλοξενήθηκε το πρωί της Παρασκευής (07/02) ο πρώην Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Μαντάς.

Αρχικά ο κ.Μαντάς μετά τα όσα είπε σε συνέντευξη του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης (δείτε ΕΔΩ), κλήθηκε να δώσει απαντήσεις και να τοποθετηθεί επί όλων των θεμάτων.Για το θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών, δήλωσε μεταξύ άλλων, πως η δική του πρόταση – εισήγηση ήταν να μην αυξηθούν τα τέλη, καθώς τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήταν επαρκή για να τεκμηριώσουν την αύξηση.

“Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας δεν χρωστάει σε κανέναν και δεν είναι επουδενί ένας Δήμος που έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα, για να μπει σε επιτήρηση. Επιπλέον κανένας προϋπολογισμός και κανένας απολογισμός δεν ήταν πλασματικός”, ανέφερε στην συνέχεια, ενώ συμπλήρωσε: Τα οικονομικά δεδομένα πρέπει κάποιος να τα κρίνει στον χρόνο, που διαμορφώνονται”.

Για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και την επιλογή που είχε κάνει ο Δήμος να προχωρήσει στην προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του, ανέφερε: “Οι πόροι για την μονάδα προσωρινής διαχείρισης έφτασαν για τρία χρόνια. Η χρηματοδότηση ήταν μικρή και ήταν ένα αβέβαιο και κακοσχεδιασμένο σχέδιο του Τσιρώνη, που μεταφράστηκε για λόγους ιδεοληψίας ως το τέλειο σχέδιο απέναντι στην πρόταση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ. Όταν όμως σαν Δήμος επιλέγεις να διαχειριστείς τα σκουπίδια σου, μπορεί να μην το κάνεις τέλεια, αλλά είναι προτιμότερο από την μη διαχείριση και τις χωματερές”.

Στην συνέχεια ο κ.Μαντάς αναφέρθηκε στο ΤΑΠ – ΤΟΚ, τονίζοντας μεταξύ αλλων: “Θεωρώ πως αυτός ο θεσμός της αυτοδιοικησης έχει δώσει λύσεις και έχει λειτουργήσει καλά αυτή η διαχειριστική αρχή, με σκανδαλώδεις όμως αριθμούς. Για παράδειγμα δινόταν μισθός 136.000 ευρώ το χρόνο για εργασίες για τις οποίες εγώ για παράδειγμα από 15 Δεκέμβρη μέχρι 31 Μαρτίου θα πάρω 5.000 ευρώ. Θα γίνουν μειώσεις μισθών για εσωτερικούς συνεργάτες της τάξεως του 60 -70% για να έρθουμε στα νούμερα της πραγματικής αγορά. Ακόμα ένα παράδειγμα που μπορώ να αναφέρω είναι πως είχαν δοθεί τεράστια ποσά για δημιουργία σελίδων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, ενώ συμπλήρωσε: “Είμαστε ακόμα στο στάδιο του ελέγχου. Ελέγχουμε μόνοι μας γιατί μιλάμε για έναν μικρό κύκλο εργασιών και είναι όλα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Σε δέκα περίπου ημέρες θα γίνει μια ανοιχτή εκδήλωση, εκεί οπου θα δοθούν απαντήσεις για περίεργες αναθέσεις με ευρηματικούς τίτλους, ενώ θα μιλήσουμε και για την μελλοντική λειτουργία του ΤΑΠ – ΤΟΚ”.

Ακούστε την συνέντευξη: