Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις για τον Νικηταρά στα Τουρκολέκα Μεγαλόπολης (video – pics)

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 00:13

Στην καθιερωμένη τιμητική εκδήλωση για τον ήρωα του 1821, Νικήτα Σταματελόπουλο (γνωστός και ως Νικηταράς), στην κοινότητα Τουρκολέκα Μεγαλόπολης, παραβρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 24 Αυγούστου 2019, ο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του ηρώου του Νικηταρά, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, κατάθεση στεφάνου απ’ τον πρόεδρο της δημοκρατίας, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο δήμος Μεγαλόπολης, θα παράθεσε μπουφέ με γλυκίσματα και αναψυκτικά.

Προκόπης Παυλόπουλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, να βρίσκομαι σήμερα εδώ, προκειμένου να τιμήσουμε από κοινού -στο πλαίσιο της τόσο σημαντικής αυτής εκδήλωσης, για την οποία είναι άξιοι θερμών συγχαρητηρίων οι διοργανωτές της- την μνήμη του Νικηταρά, ενός από τους πιο ανδρείους και ανιδιοτελείς Αγωνιστές της Εθνεγερσίας του 1821» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στα πλαίσια της ομιλίας του στην Κοινότητα Τουρκολέκα, κατά την εκδήλωση τιμής στην μνήμη του Νικηταρά.

«Δεδομένης της συνέχειας της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους, θα μου επιτρέψετε, μαζί με την ευγνωμοσύνη για την Προσφορά του Νικηταρά στον υπέρ Πατρίδας και Θρησκείας Αγώνα των τότε υπόδουλων Ελλήνων κατά των Οθωμανών, να εκφράσω, εκ μέρους της Πολιτείας, και την τόσο καθυστερημένη συγγνώμη της για την ταλαιπωρία που υπέστη ο Νικηταράς κατά τα τελευταία έτη του βίου του. Βίου ο οποίος, όπως είναι κοινώς γνωστό, τερματίσθηκε σε άσχημες συνθήκες, που δεν περιποιούσαν τιμή στο Κράτος μας».