Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας για το άνοιγμα των σχολείων και τις μάσκες (vid)

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020 18:57

“Θέλουμε όλοι να λειτουργήσουν τα σχολεία με όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις που διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών και για αυτό θα πρέπει η χρήση της μάσκας στην αίθουσα να είναι υποχρεωτική”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας Πάνος Ζαφειρόπουλος με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο κ.Ζαφειρόπουλος επεσήμανε πως θα πρέπει όχι μόνο να φοράμε μάσκα αλλά και να τηρηθούν και οι αποστάσεις, για το οποίο έχουν γίνει προτάσεις, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν από το Υπουργείο.Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ τόνισε πως μέχρι τώρα δεν έχουν δοθεί μάσκες στα σχολεία αλλά θεωρεί πως αυτό θα γίνει άμεσα, αφού υπάρχει αντίστοιχη δέσμευση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Δήλωσε επίσης πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην απολύμανση των χώρων του σχολείου κατά τη λειτουργία του και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχουν τα σχολεία καθαρίστριες.

Για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών τόνισε πως έχουν γίνει κάποιες αλλά περιμένουν και τη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών και εξέφρασε την ελπίδα πως αυτό θα γίνει άμεσα.

Τέλος για το θέμα του αγιασμού σημείωσε πως αυτός δεν αποτελεί πρόβλημα και θα γίνει με αντιπροσωπεία μαθητών στον εξωτερικό χώρο και θα ακολουθήσει ο αγιασμός των τμημάτων στα οποία θα βρίσκονται οι λοιποί μαθητές.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ.Ζαφειρόπουλου στο βίντεο.