Ο προπονητής του Νεοχωρίου στη «Μικτή Ζώνη» για το ξεκίνημα στην Α’ κατηγορία

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 09:17

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος

Η σημαντική στιγμή για την ομάδα του Νεοχωρίου σε επίπεδο ανδρών έφτασε. Ο ΑΟΝ μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πέρυσι να αγωνιστεί στην μεγάλη τοπική κατηγορία, λόγω οργανωτικών ζητημάτων σε επίπεδο ακαδημιών παρ’ ότι είχε κατακτήσει την άνοδο ως πρωταθλητής από τη Β’ κατηγορία, το κατάφερε ένα χρόνο μετά και αφού και πάλι κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Β’ κατηγορία. Αυτή τη φορά η ομάδα του Νεοχωρίου κατάφερε να παρουσιαστεί πιο έτοιμη και έτσι το Σάββατο (23/11) δίνει το πρώτο επίσημο ματς της ιστορίας του σε επίπεδο Α’ τοπικής κατηγορίας.Με αφορμή αυτό το γεγονός η «Μικτή Ζώνη» φιλοξένησε τον Πιτ Τζαβάρα όπου μίλησε για το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Αναλυτικότερα τα όσα είπε ο προπονητής του Νεοχωρίου είχαν ως εξής:

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να μας φοβίζει κάτι φέτος…»

Στο ξεκίνημα της κουβέντας ο προπονητής του Νεοχωρίου αναφερόμενος στο αν φέτος ο στόχος είναι η παραμονή δήλωσε: «Δεν το συζητάμε ότι ο στόχος φέτος είναι η παραμονή. Πρώτη μας χρονιά στο α’ τοπικό. Καινούργια ομάδα. Νομίζω ότι είναι ένας στόχος ο οποίος είναι ο πιο αντικειμενικός για εμάς» και συνεχίζοντας την αναφορά του στην προετοιμασία και το γεγονός ότι η ομάδα διαθέτει παίκτες έμπειρους με παραστάσεις από την Α’ κατηγορία πρόσθεσε: «Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες. Νομίζω ότι πήγε αρκετά καλά. Δεν είχαμε δόξα το Θεό τραυματισμούς. Τώρα όσον αφορά την πορεία μας τα δύο προηγούμενα χρόνια και το ρόστερ μας, διαθέτουμε παιδιά που έχουν παραστάσεις από το Α’ τοπικό και σίγουρα θα βοηθήσουν τα καινούργια παιδιά. Το παν είναι και αυτό που πιστεύω γενικότερα είναι να μπορέσουν να παίξουν τέτοιο μπάσκετ τα παιδιά ώστε να μπορέσουν να το ευχριστηθούν».

Αναφορικά με το δύσκολο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα όπου μετά το ματς της πρεμιέρας με το ΝΟ Πύλου, υπάρχουν 5-6 πολύ δύσκολα παιχνίδια με δυνατές ομάδες ο Τζαβάρας σχολίασε: «Νομίζω πως όχι. Δεν μας απασχολεί καθόλου. Πρέπει να βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όσο και αυτό αν ακούγεται πλέον κοινότυπο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να σχολιάσω. Δεν είναι και μία κατηγορία που να μας επιτρέπει να γνωρίζουμε πως έχει παίξει ο επόμενός μας αντίπαλος. Τι μπορούμε να προσέξουμε ή τι πρέπει να διορθώσουμε. Σίγουρα είναι μία κατηγορία καλύτερη από τις προηγούμενες κατηγορίες που παίξαμε. Αν όμως είμαστε σωστοί εμείς σ’ αυτά που έχουμε πει και τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα και βγάλουν όλο το ταλέντο τους πιστεύω ότι δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Κι αυτό γιατί αν δει και ο κόσμος από κοντά, η ομάδα απαρτίζεται από καινούργια παιδιά που έχουν πολύ ταλέντο. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο τεράστιο το μπασκετικό επίπεδο, ώστε να φοβίσει αυτά τα παιδιά που παίζουν φέτος στον ΑΟΝ, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι θα πρωταγωνιστήσουμε, αλλά ούτε και ότι υπάρχει κάποιο αντίπαλο δέος που θα πούμε ότι πάμε για να χάσουμε».

«Καλό & δυνατό πρωτάθλημα αυτό της Α’ κατηγορίας…»

Αναφορικά με το επίπεδο του τοπικού μπάσκετ ο Πιτ Τζαβάρας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καταρχήν να πω ότι δεν είμαι έμπειρος προπονητής, αφού όποια εμπειρία έχω την έχω καθαρά παικτικά. Από τα λίγα που έχω δει στα τοπικά πρωταθλήματα, αυτό που μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση είναι ότι τα παιδιά που απαρτίζουν τις τοπικές κατηγορίες, έχουν συνηθίσει σ’ ένα άλλο είδους μπάσκετ που δεν έχει εκσυγχρονιστεί. Το πιο βασικό απ’ όλα νομίζω είναι ότι δεν έχουν πάρει σωστές αρχές από τα πρώτα τους μπασκετικά βήματα. Αυτό διακρίνω και γι’ αυτό βλέπω ότι τα παιδιά τα οποία ξεχωρίζουν και τα οποία παίζουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες είναι και αυτά που έχουν δουλέψει πάνω στα βασικά του μπάσκετ».

Σχετικά με το φίλαθλο κοινό της ομάδας που τα προηγούμενα χρόνια ήταν δυναμικά κοντά στο πλευρό του Α.Ο. Νεοχωρίου, ο Τζαβάρας σχολίασε: «Νομίζω ότι το φίλαθλο κοινό του ΑΟΝ ξεκίνησε σαν ένα μέρος της ομάδας που ήταν εντυπωσιακό. Βέβαια επειδή ήταν παλαιότερα νεοσύστατη ομάδα σίγουρα ο κόσμος ήταν πιο ενθουσιώδης και ήθελε να έρθει περισσότερο στο γήπεδο. Βέβαια κατά τη διάρκεια των χρόνων είχαμε γενικότερα μια πτώση σ’ αυτό το φαινόμενο, αλλά θέλω να πιστεύω ότι όσο μπορεί θα μας στηρίξει και φέτος».

Σε ότι έχει να κάνει με την άποψή του για την α’ τοπική κατηγορία ο προπονητής του Νεοχωρίου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σίγουρα είναι ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το Γ’ και το Β’ τοπικό. Νομίζω ότι πάνω κάτω οι ομάδες αν και δεν τις γνωρίζω πολύ καλά για να είμαι ειλικρινής εκτός από κάποιες Μεσσηνιακές ομάδες, θεωρώ ότι θα είναι ένα καλό και δυνατό πρωτάθλημα. Θα ξεχωρίσουν οι ομάδες πιστεύω οι οποίες θα έχουν διάρκεια στην απόδοσή τους αλλά και διάρκεια στην προπόνησή τους σε επίπεδο προσέλευσης των παικτών στο γήπεδο. Ειδικά από τη στιγμή που το πρωτάθλημα είναι ερασιτεχνικό και στην ουσία κανένας προπονητής δεν αμείβεται και δεν υποχρεώνουμε κανέναν αθλητή να έρχεται και στις προπονήσεις.».

«Σοβαρές πιθανότητες ο ΣΕΦΑ να ανέβει στην Α1…»

Σχετικά με το αν αποτελεί ο αθλητισμός διέξοδο από την δύσκολη καθημερινότητα και τους δύσκολους καιρούς για τα παιδιά ο Τζαβάρας σχολίασε: «Συμφωνώ αν και πιστεύω ότι μεγαλύτερο ρόλο θα παίξουν οι ομάδες που έχουν τα παιδικά και εφηβικά τμήματα. Αυτές θα παίξουν τεράστιο ρόλο ώστε να μπορέσουν τα καινούργια παιδιά να έχουν μία διέξοδο και να αφήσουν τον υπολογιστή τους και άλλες συνήθειες και να μπορέσουμε να τα προσελκύσουμε στα γήπεδα. Διαθέτουμε πάντως στην ομάδα και παιδιά μεγαλύτερα σε ηλικία αλλά έχουν γαλουχηθεί και έχουν μάθει από μικρά να παίζουν μπάσκετ και θέλουν να το συνεχίσουν. Οι ομάδες να ξέρετε ότι σ’ αυτά τα επίπεδα σε επίπεδο παραγόντων , προπονητών και αθλητών είναι «ήρωες» το κάνουν καθαρά για την ευχαρίστησή τους και δεν τους προσφέρει κανένας τίποτα. Όταν βλέπω προπονητή ή παράγοντα σ’ αυτό το επίπεδο του δίνω συγχαρητήρια. Νομίζω ότι όποιος μπορεί να βοηθήσει και όπως μπορεί να βοηθήσει είναι ότι καλύτερο για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και πόσο μάλλον για τον τοπικό αθλητισμό».

Τέλος αναφορικά με το γεγονός ότι ο ίδιος αποτέλεσε ένας πολύ καλός αθλητής στο χώρο με σημαντική πορεία και κατά το παρελθόν φόρεσε τη φανέλα του ΣΕΦΑ Αρκαδικού σε Εθνική κατηγορία και το τι θα σχολίαζε για την πορεία του ΣΕΦΑ σήμερα είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι ο Αρκαδικός καταρχήν βαδίζει στο σωστό δρόμο εδώ και πολλά χρόνια. Απ’ όταν ήταν προπονητής και ο κ. Σμυρνιώτης. Βλέπω μία σωστή οργάνωση από τη διοίκηση. Νομίζω ότι έχουν όρεξη για το κάτι παραπάνω. Δεν θέλω να λέω ότι είμαι μάντης, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα θα διεκδικήσει με πολύ σοβαρές πιθανότητες την άνοδο στην Α1».