Ο Σάκης Σταυρίδης μεταφέρει στη ΔΡΤ την εικόνα από τον Έβρο | “Είναι μια εμπόλεμη ζώνη – Αγρότες και ψαράδες κλείνουν τα περάσματα στις Φέρες” (ήχος)

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020 12:07

“Εμπόλεμη ζώνη” χαρακτήρισε την κατάσταση στον Έβρο ο δημοσιογράφος Σάκης Σταυρίδης από το evros24.gr μιλώντας το πρωί της Τρίτης (03/03) στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και στην εκπομπή “Επί της ουσίας” με τους Δημήτρη Μανιατάκο & Μηνά Αρτόπουλο.

Όπως ανέφερε ο κ.Σταυρίδης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ βρίσκονται ήδη στην περιοχή. “Είναι πολύ σημαντικό που έρχεται όλη η Ευρώπη εδώ”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.“Δεν πίστευα, πως η ελληνική Πολιτεία έχει τέτοια αντανακλαστικά. Ο Έβρος έχει γίνει απόρθητο φρούριο. Είναι πολύ δύσκολο να περάσει κάποιος. Ελάχιστοι περνούν και αρκετοί εξ αυτών συλλαμβάνονται”, δήλωσε στην συνέχεια, ενώ τόνισε, πως μεγάλο μέρος μεταναστών έχει μετακινηθεί (από διακινητές που γνωρίζουν τα κατάλληλα σημεία) στην περιοχή των Φερών, εκεί όπου στην ουσία δεν υπάρχει φράχτης και σύνορο είναι το ποτάμι. “Διακινητές γνωρίζουν το σημείο και προσπαθούν να περάσουν τους λαθρομετανάστες από εκεί. Υπάρχει όμως μεγάλη κινητοποίηση από αγρότες και ψαράδες της περιοχής, που ξέρουν τα περάσματα και έχουν στηθεί εκεί δημιουργώντας ένα ανθρώπινο τείχος”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: “Με τρομάζει το γεγονός, πως πολλοί πολίτες βρίσκονται σε κρίσιμες περιοχές με όπλα (κυνηγετικά τα οποία κατέχουν νόμιμα)”.

Τέλος ανέφερε: “Το καθεστώς Ερντογάν χρησιμοποιεί τα πάντα. Τούρκοι δημοσιογράφοι δίνουν στην δημοσιότητα βίντεο – υλικό που λειτουργεί ως προπαγάνδα”.

Ακούστε την συνέντευξη: