Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρίπολης στηρίζει τον αγώνα των παραγωγών, μικροπωλητών και εμπόρων των λαϊκών αγορών της πόλης

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 14:46

Oι Οργανώσεις Μελών Ανατολικού και Δυτικού Τομέα Δήμου Τρίπολης “ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ”, με ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν εγκληματικό και ανάλγητο το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών  και ζητούν την άμεση απόσυρσή του. 

Η Ανακοίνωση αναλυτικά:Η κυβέρνηση της ΝΔ πάρα τις έντονες αντιδράσεις της Πανελλαδικής ομοσπονδίας συλλόγων, των κατά τόπους Συλλόγων,  παραγωγών αγροτικών προϊόντων και πωλητών λαϊκών αγορών ολόκληρης της χώρας αλλά και τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για το απαράδεκτο νομοσχέδιο που πλήττει παραγωγούς, καταναλωτές και εμπόρους συνεχίζει να αδιαφορεί και να μην καλεί σε διάλογο τους εμπλεκόμενους φορείς.

Με το νέο νομοσχέδιο που προωθεί στη βουλή θα οδηγηθούν πολλοί στην ανεργία αφού:
– Καταργείται η μόνιμη άδεια και η μεταβίβαση της.
– Δίνεται η δυνατότητα αδειοδότησης σε νομικά πρόσωπα (εταιρείες).
– Δίνεται η δυνατότητα αδειοδότησης σε επιχειρήσεις (super market).
– Καταργούνται τα κοινωνικά κριτήρια (ανεργία, αναπηρία, πολύτεκνοι) για τη χορήγηση άδειας μικροπωλητή.
– Δημιουργούνται νέοι φορείς λαϊκών αγορών, που θα διαχειρίζονται τις λαϊκές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια με τη μορφή ΣΔΙΤ (αντικαθίστανται οι επιτροπές λαϊκών αγορών).

-Θεσμοθετούνται  κριτήρια πρόσθετης μοριοδότησης  για τους κατόχους πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έναντι των υπολοίπων παραγωγών.

-Τέλος ακόμα και αν καταφέρει κάποιος αγρότης να πάρει άδεια θα φορολογείται ως επαγγελματίας και όχι ως αγρότης.

Οι οργανώσεις μελών του ΣΎΡΙΖΑ Π.Σ Ανατολικού και Δυτικού Τομέα Δήμου Τρίπολης  που υπογράφουν το κείμενο, καθώς και  η  Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρκαδίας, αλλά  και ο Βουλευτής του Νομού μας Γιώργος Παπαηλιού (που δίνει αυτόν τον αγώνα μέσα στη Βουλή),  στηρίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα των παραγωγών, μικροπωλητών και εμπόρων των λαϊκών αγορών της πόλης μας και ζητούμε από την κυβέρνηση την απόσυρση του ανάλγητου αυτού  νομοσχέδιου.

Καλούμε και όλους τους πολίτες της Τρίπολης ανεξάρτητα από πολιτικά χρώματα να αντιδράσουν στο εγκληματικό αυτό νομοσχέδιο που πλήττει τους αγρότες μας και όλους εμάς ως  καταναλωτές.

Για τις Οργανώσεις Μελών

Ανατολικού και Δυτικού Τομέα Δήμου Τρίπολης

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

ΣΚΟΥΡΤΗ ΡΟΥΛΑ

ΦΑΡΑΝΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ