Ο Β. Αθανασιάδης στη ΔΡΤ για την εστίαση: “Οι επιχειρήσεις μας είναι ανοικτές κλειστές” (ήχος)

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 18:18

Θέλουμε επιδότηση της εργασίας και όχι αναστολές

Για την τηλεδιάσκεψη με τον κ. Σκυλακάκη μίλησε στην εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 “Δύο…στις Δύο” με την Ντόρα Παπαϊωάννου και την Ελένη Τράκα, μίλησε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας και μέλος του ΔΣ Επιμελητηρίου Αρκαδίας Βασίλης Αθανασιάδης, το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου, στον οποίο, όπως είπε, μετέφεραν το ζοφερό κλίμα που υπάρχει στο χώρο της εστίασης.Ο κ. Αθανασιάδης έκανε για απώλεια τζίρου 4 δις που φθάνει τη διετία της πανδημίας, ενώ αναλυτικά μίλησε για τα αιτήματά τους που σχετίζονται τόσο με τη μείωση του ενοικίου, αλλά και την επιδότηση της εργασίας.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα που τους ανακοίνωσε ο κ. Σκυλακάκης και έχει να κάνει με την επιδότηση για θέματα ενεργειακής αναβάθμισης, το οποίο αναμένεται το επόμενο διάστημα, αν και όπως τόνισε θα πρέπει να μην είναι δύσκολα τα κριτήρια για την ένταξη των επιχειρήσεών τους σε αυτό.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας στάθηκε και στα θέματα των ανατιμήσεων και κυρίως στην αύξηση της τιμής της ενέργειας, που έχει πλήξει και τις επιχειρήσεις τους, ενώ επεσήμανε πως τις πρώτες μέρες των ανατιμήσεων επλήγη και ο χώρος του take away.

“Οι επιχειρήσεις μας είναι ανοικτές κλειστές” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασιάδης ενώ επεσήμανε πως η εστίαση δεν ζητάει παραπάνω λεφτά αλλά ζητούν την επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους του εργαζόμενου.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Αθανασιάδη στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.