Ο Β.Ψυχογιός μιλά στη ΔΡΤ | Τι είπε για κορωνοϊό, εμβολιασμό στην Αρκαδία, AstraZeneca και κρούσματα σε σχολεία (ήχος)

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021 17:53

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Αρκαδίας κ.Βασίλης Ψυχογιός.

Αρχικά ο κ.Ψυχογιός αναφέρθηκε στο θέμα του εμβολιασμού των γιατρών και των πολιτών που είναι σε εξέλιξη και στην χώρα μας, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, πως στην Ιταλία οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δεν δέχονται να εμβολιαστούν, δέχονται κυρώσεις (πειθαρχικό συμβούλιο, αποχή από τα καθήκοντα τους μέχρι το τέλος της πανδημίας κτλ).Παράλληλα αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Astrazeneca και στο ποιο πρόβλημα που έχει προκύψει και οδηγεί στο να αντενδείκνυται αυτό το εμβόλιο για κάποιες ηλικίες, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα επικινδυνότητας αλλά αποτελεσματικότητας.

O κ.Ψυχογιός μίλησε ακόμα για τα νέα μέτρα, τον βαθμό κόπωσης των πολιτών από την όλη κατάσταση, τα μέτρα, αλλά και το πως, θα φτάσουμε στο άνοιγμα της οικονομίας, με την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης.

Παράλληλα σχολίασε τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα που καταγράφονται σε σχολεία, ενώ αναφέρθηκε και στο κατά πόσο μπορούν τα παιδιά να μεταδώσουν τον ιό, καθώς και το τι νέα δεδομένα φέρνουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού. “Εμείς – και μέσω του προέδρου μας στον πανελλήνιο σύλλογο  – είχαμε προτείνει να μην ανοίξουν τα σχολεία, αλλά εμείς μόνο ως σύσταση μπορούμε, να το κάνουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος μίλησε για την ανοδική τάση που εμφανίζουν τα κρούσματα, ενώ μιλώντας για το Παναρκαδικό νοσοκομείο, ανέφερε πως νοσηλεύονται με κορωνοϊό δώδεκα πολίτες. “Από τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να έχουμε κάποια εστία υπερμετάδοσης στην Αρκαδία και ελπίζω να παραμείνουμε έτσι”, τόνισε, ενώ πρόσθεσε: “Στην Αρκαδία για να πετύχουμε μια ανοσία πρέπει να εμβολιαστούν 80.000 πολίτες και μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί περίπου 3.000”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: