Ο Βυζαντινός Χορός του Αγίου Τρύφωνα στο 5ο πανελλήνιο χορωδιακό φεστιβάλ Δήμου Ευρώτα

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 14:14

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στη Σκάλα Λακωνίας το 5ο κατά σειρά πανελλήνιο χορωδιακό φεστιβάλ Δήμου Ευρώτα με τη συμμετοχή σε αυτό του βυζαντινού Χορού του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Τριπόλεως.


Το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης. Εκτός από τον Βυζαντινό Χορό του Ναού του Αγίου Τρύφωνος συμμετείχαν στην ως ανω εκδήλωση, η μικτή χορωδία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, η μικτή χορωδία του Δήμου Μεγαρέων και η μικτή Χορωδία Λιόπετρα του Δήμου Ευρώτα.Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση όπου τιμήθηκαν ο πρόεδρος της UNESCO Πειραιά και Νήσων ο Ιωάννης Μαρωνίτης και ο κύριος Τσούκαλης υπεύθυνος για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων και άλλοι σημαντικοί προσκεκλημένοι.

Ο Βυζαντινός Χορός απέδωσε εξαιρετικά ύμνους σε συνθέσεις του Χοράρχου του για τα 200 χρόνια και για πρώτη φορά σε επίσημη εκδήλωση απέδωσε το δημοτικό τραγούδι των κολοκοτρωναίων.

Ο χοράρχης της χορωδίας κ. Βασίλειος Κούρος βραβεύτηκε για την εξαιρετική και μοναδική απόδοση των ύμνων.

Ο Βυζαντινός Χορός του Αγίου Τρύφωνα Τριπόλεως ευχαριστεί θερμά την πρόεδρο του συλλόγου Νέοι ορίζοντες και τη χορωδία Λιόπετρα του Δήμου Ευρώτα για την πρόσκληση και την ιδιαίτερη τιμή που έδωσε στο Βυζαντινό Χορό έτσι ώστε να συνεχίσει να διευρύνει τους ορίζοντές του.