Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μ.Κατρίνης μιλά στη ΔΡΤ 91,5fm για τον δρόμο “Αρχαία Ολυμπία – Βυτίνα – Τρίπολη” (video)

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 09:44

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ κ.Μιχάλης Κατρίνης.

Ο κ.Κατρίνης μίλησε για την επίκαιρή ερώτηση του, που αφορούσε στον δρόμο “Αρχαία Ολυμπία – Βυτίνα – Τρίπολη”.Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο – που έχει σχεδόν κατά το ήμισυ κατασκευαστεί – ως ένα έργο πνοής, ενώ τόνισε, πως εναπόκειται στην πολιτική βούληση και της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων, ώστε να επιλεγεί και να χρηματοδοτηθεί.

Μάλιστα μιλώντας για τα όσα είπε ο υπουργός Υποδομών κ.Καραμανλής κατά την απάντηση του στην σχετική ερώτηση που έκανε ο ίδιος, ανέφερε πως το αίτημα χρηματοδότησης του έργου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων απορρίφθηκε λόγω χαμηλού κυκλοφοριακού φόρτου και πως ο υπουργός προέκρινε την ένταξη στα ΠΕΠ των περιφερειών, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι αναζητά άλλους τρόπους χρηματοδότησης έχει κάνει σχετική συζήτηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Νίκα για το τμήμα που αφορά την Αρκαδία.

Παράλληλα ο κ.Κατρίνης δήλωσε, πως αφορμή της ερώτησης του, ήταν το γεγονός, πως είδε μια λίστα οδικών έργων, που εστάλησαν στις Βρυξέλλες για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, από την οποία “έλαμπε δια της απουσίας του το συγκεκριμένο έργο”. “Εγώ απορώ, πως ένα έργο που είναι περίπου στο 50% έτοιμο, πως δεν επιλέγεται για να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτή ήταν και η ερώτηση μου. Ο κ.Καραμανλής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενταχθεί και αυτό το έργο και μάλιστα αντιπρότεινε και την χρηματοδότηση που σας ανέφερε πριν”, δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε, πως τώρα που θα ανοίξει η συζήτηση για το σχέδιο για Ταμείο Ανάκαμψης στην Βουλή –  θα βγει και σε διαβούλευση για πάνω από έναν μήνα – είναι μια καλή αφετηρία, ώστε τόσο η Περιφερειακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να επαναφέρουν το ζήτημα και να ασκήσουν πιέσεις για να πάρει σάρκα και οστά αυτο το έργο.

Μάλιστα ο κ.Κατρίνης ανέφερε, πως είναι σε άμεση επικοινωνία και με τους τρεις βουλευτές της Αρκαδίας, προκειμένου να παλέψουν όλοι μαζί γι΄αυτό το έργο.

Τέλος ο κ.Κατρίνης αναφέρθηκε στην διαδικτυακή εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ -στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος – που είχε ως στόχο να ακουστεί η φωνή των επιχειρηματιών της Αρκαδίας, καθώς και οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την στήριξη τους στην δύσκολη εποχή που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.