Δεν θέλουν νέους πρόσφυγες στο Δήμο Ευρώτα Λακωνίας

Δευτέρα, 16 Μάιος 2016 20:53

Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα στη Λακωνία υπερψήφισε την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου  Ηλία Παναγιωτακάκου που αφορούσε την εγκύκλιο 5 του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την πρώτη υποδοχή πολιτών τρίτων χωρών.

Τα βασικά σημεία της εισήγησης του κ.Παναγιωτακάκου :
Ο Δήμος Ευρώτα δεν μπορεί να υποδεχθεί νέες προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές γιατί αφενός η περιοχή την τελευταία δεκαετία είναι ένα ανεξέλεγκτο hot spot με πολυεπίπεδες συνέπειες, αφετέρου δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές.Ο Δήμος Ευρώτα από το 2011 έχει υποβάλλει προτάσεις για την επίλυση των πάσης φύσεως μεταναστών στην περιοχή με κυρίαρχη πρόταση την απογραφή με ευθύνη του Δήμου και την κάρτα προσωρινού διαμένοντος.

Την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και την εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων, μαζί με μαζικούς εμβολιασμούς.

Την φορολόγηση της εργασίας στην πηγή είτε με προσωρινό ΑΦΜ, είτε με άλλες μεθόδους που εφαρμόζονται για τους εργάτες γης.

Ο Δήμος Ευρώτα μαζί με όλους τους Δήμους της χώρας ζητά το σταμάτημα των πολέμων και την αποκατάσταση της Ειρήνης, της σταθερότητας της Δημοκρατίας και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου στην περιοχή.

Οι πόλεμοι όποια μορφή κι αν έχουν κυρίως οι εμφύλιες συρράξεις γεννούν τα αίτια των προβλημάτων και η Ευρώπη γίνεται ο αποδέκτης με κύρια πύλη εισόδου την Ελλάδα με τα γνωστά προβλήματα με την Τουρκία.

Ο Δήμος Ευρώτα και οι πολίτες έχουν αποδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με βαρύ το τίμημα κύρια στον τομέα της υγείας με την επανεμφάνιση ασθενειών, όπως η Ελονοσία.

Ο Δήμος Ευρώτα είναι υποχρεωμένος μαζί με τις συναρμόδιες υπηρεσίες να προασπίσει και τα δικαιώματα των δημοτών του από έκνομες και παραβατικές συμπεριφορές .

Σε συνθήκες της πρωτοφανούς κρίσης και των μνημονίων που διανύουμε πρέπει να υπάρξουν μέτρα και πολιτικές τόνωσης αξιοπρεπούς διαβίωσης των συμπολιτών μας με σχεδιασμένη στρατηγική και ιεράρχηση μέτρων, κυρίως στον τομέα της ασφάλειας.

Είναι κατανοητό ότι πρέπει να υπάρξει ισορροπία γιατί καλούνται στη περιοχή μας να συμβιώσουν δύο κόσμοι με διαφορετικό αξιακό πλαίσιο, θρησκεία, ήθη και έθιμα. Μέχρι σήμερα παρά τα προβλήματα που σίγουρα υπάρχουν οι πρωτοβουλίες του Δήμου μας αποδίδουν, χρειάζονται και οι κυβερνητικές πολιτικές, που μέχρι σήμερα είναι άτολμες έως ανύπαρκτες.