Όχθια Γορτυνίας | Εγκαινιάστηκε το πνευματικό κέντρο-Ένα όνειρο ετών για τους κατοίκους (vid,ph)

Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 17:46

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα για την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην υλοποίηση του έργου

Ένα όνειρο ετών για τους κατοίκους των Οχθίων στη Γορτυνία έγινε πραγματικότητα.Μετά από τις συνεχείς προσπάθειες των μελών του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας και με την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου το χωριό απέκτησε Πνευματικό Κέντρο.

Ένα ξεχωριστό κτίριο, ιδιαίτερα καλαίσθητο, κάτω από τον βράχο της πλατείας, και με θέα το Ιόνιο.

Το κτίριο, αφού πέρασαν κάποια χρόνια λόγω των δυσκολιών που υπήρξαν (γραφειοκρατία, ανεύρεση χρημάτων, υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Γορτυνίας), εγκαινιάστηκε σε μία λιτή εκδήλωση το βράδυ της Παρασκευής 16 Αυγούστου από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα και τα μέλη του Συλλόγου.

Οι κάτοικοι του χωριού ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον κ.Γιαννακούρα για την συμβολή της Περιφέρειας, ενώ ο κ. Γιαννακούρας σημείωσε πως “τα μικρά έργα, παρά τα όσα λέγονται από το νεοκλεγέντα Περιφερειάρχη είναι μεγάλα για τις τοπικές κοινωνίες και εμείς δεν θα αφήσουμε να σταματήσουν τα έργα αυτά, αλλά από τη θέση της μειοψηφίας θα τα παρακολουθούμε και θα αγωνιζόμαστε για την υλοποίησή τους” και συμπλήρωσε “δεν χρειάζονται μόνο μεγάλα φαραωνικά έργα αλλά και μικρά που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των λίγων κατοίκων της επαρχίας και των χωριών μας”.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης.

Μετά τον αγιασμό και την τελετή των εγκαινίων με τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στον εξωτερικό χώρο του πνευματικού κέντρου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση των εγκαινίων.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Samstag, 17. August 2019