Οδ.Κωνσταντινόπουλος στη ΔΡΤ 91,5: “Ο κόσμος θέλει να μας δώσει πάλι μια ευκαιρία- Τον Μητσοτάκη θα τον κερδίσει μόνο το ΠΑΣΟΚ” (vid)

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021 10:39

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Αρκάς βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Αρχικά μιλώντας για την πανδημία του κορωνοϊού ανέφερε μεταξύ άλλων: “Χάνονται καθημερινά 30-40 ανεμβολίαστοι άνθρωποι. Υπάρχει ένα μέρος κόσμου, που μπορούμε ακόμα όλοι μαζί – με το παράδειγμα μας ο καθένας – να τους πείσουμε να εμβολιαστούν. Εμένα όλη μου η οικογένεια – και τα παιδιά μου- έχουν εμβολιαστεί”, ενώ πρόσθεσε: “Με έχουν συγκλονίσει τα περιστατικά των ανθρώπων, που όταν ο γιατρός τους τους είπε, δεν έχετε άλλο οξυγόνο, έστελναν μηνύματα στον δικηγόρο τους, για να μην διασωληνωθούν”.Στην συνέχεια μιλώντας για το Παναρκαδικό νοσοκομείο και το εάν βγαίνει πιο ισχυρό ή αποδυναμωμένο από αυτή την ιστορία τόνισε: “Έχουμε έλλειψη προσωπικού, μετακινήσεις γιατρών, εφημερίες σε άλλες περιοχές, ανεμβολίαστους και κλινικές covid, που όλα αυτά μαζί δημιουργούν προβλήματα. Μαθαίνω, πως θα φύγουν 66 ανεμβολίαστοι. Θέλω να τους πως αξίζει να εμβολιαστούν και για την υγεία τους. αλλά και για την υγεία αυτών που θα νοσηλεύσουν”.

Για τα σενάρια περί εκλογών – ειδικά και μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό – εκτίμησε, πως είναι ένα πολύ μακρινό σενάριο οι εκλογές. “Η κυβέρνηση έκανε έναν ανασχηματισμό – μπάχαλο”, τόνισε, ενώ σχολίασε και τα όσα έγιναν με τον κ.Αποστολάκη.

Παράλληλα μίλησε για το ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα όσων έμειναν στο ΚΙΝΑΛ και δεν επέλεξαν να μετακινηθούν σε άλλα κόμματα, μένοντας πιστοί στις ιδέες και τις θέσεις του κόμματος. “Το ΠΑΣΟΚ έχει μπροστά του μια διαδικασία εσωκομματικών εκλογών και πρέπει οι άνθρωποι που θα ασχοληθούν με αυτό να δώσουν μια σωστή πρόταση, για να πείσουμε τον κόσμο. Ο κόσμος θέλει να δώσει πάλι μια ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ. Το ζητούμενο είναι εμείς θα κάνουμε μια επιλογή που θα δείχνει μέλλον;”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: “Ο Μητσοτάκης θα κερδίζει συνέχεια τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Μητσοτάκη θα τον κερδίσει μόνο το ΠΑΣΟΚ”.

Δείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης:

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Αρκαδία λόγω των πυρκαγιών και τους κατοίκους από την Γορτυνία που φώναζαν, πως ένιωθαν μόνοι ανέφερε μεταξύ άλλων: “Όταν επισκέπτεσαι ένα μέρος σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, δεν πρέπει να πηγαίνεις με κάμερες, με facebook κτλ. Βρέθηκα εκεί τρεις ημέρες και είδα, πως υπήρχε μια ασυνεννοησία του κρατικού μηχανισμού. Αυτό το ένιωθες από την στιγμή που έφτανες εκεί. Ο νέος κόσμος και όσοι μπορούσαν έδωσαν μάχη όχι μόνο για τις περιουσίες, αλλά και για να σωθεί το περιβάλλον και μάλιστα πολλές φορές έκαναν πράγματα χωρίς την αίσθηση του φόβου. Ένας άνθρωπος ο Στέργιος έχασε το μάτι του και ακόμα δεν του δίνουν ένα χαρτί πως αυτό έγινε στην φωτιά. Αυτό είναι ντροπή! Πρέπει αστυνομία και πυροσβεστική να διαβεβαιώσουν, πως έγινε στην φωτιά. Οι εθελοντές έδωσαν μια μεγάλη μάχη”, ενώ πρόσθεσε: “Πρέπει να υπάρξει ένας ενιαίος τρόπος αντιμετώπισης των καταστροφών. Πρέπει όλοι να μπορέσουν, να επιβιώσουν, για να υπάρχει επόμενη χρονιά”.

Στην συνέχεια μίλησε για το έργο της παράκαμψης των Λαγκαδίων, που – όπως υπογράμμισε – εχει εξαγγελθεί από πολλούς, αλλά δεν φτιάχτηκε ποτέ. “Αυτή η συζήτηση του πάμε να το πούμε, να φύγουμε και θα δούμε τι θα γίνει, δεν βγάζει πουθενά. Υπάρχουν πράγματα – όπως τα αντιπλημμυρικά – που πρέπει να γίνουν άμεσα. Πρέπει πάση θυσία να κρατήσουμε τους ανθρώπους στον τόπο τους. Αυτό θα γίνει με το να τους δώσουμε ένα εισόδημα και μπορεί να γίνει μέσω των φωτοβολταικών”.

“Αποδείχτηκε, πως δεν ήταν έτοιμοι, γιατί έβαλαν μπροστά τις μηχανές για να σώσουν το καλοκαίρι”, δήλωσε αμέσως μετά μιλώντας για την Μεγαλόπολη και την μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή, ενώ συμπλήρωσε: “Εγώ δεν φοβήθηκα ποτέ το πολιτικό κόστος και έτσι λέω και τώρα πως και το ΑΣΕΠ πρέπει να αφορά σε όλη την Αρκαδία. Δεν κόβει κανέναν από την Μεγαλόπολη. Πιστεύω, πως αν πηγαίναμε συνολικά από την αρχή οι φορείς, θα παίρναμε 100 εκατομμύρια ακόμα. Η Μεγαλόπολη πρέπει, να είναι στο 100% των επιχορηγήσεων όχι μόνο των νέων, αλλά και των υφιστάμενων επιχειρήσεων και να πάνε και οι άλλες περιοχές με μικρότερα ποσοστά. Η Μεγαλόπολη έχει πολλές δυνατότητες και δεν πρέπει, να χαθεί αυτή η ευκαιρία”.

Τέλος απαντώντας στις φωνές που μιλούν για δεύτερη έδρα της ΝΔ στην Αρκαδία στις επόμενες εκλογές, δήλωσε: “Δεν πήραν την δεύτερη έδρα στην Αρκαδία την προηγούμενη φορά που ψήφιζαν και τα δέντρα. Δεν με φοβίζει”.

Ακούστε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης: