Οδ.Κωνσταντινόπουλος: “Το Κίνημα Αλλαγής δεν ασκεί μηδενιστική κριτική”

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 12:43

“Το Κίνημα Αλλαγής δεν ασκεί μηδενιστική κριτική. Αναδεικνύουμε τα λάθη, προτείνουμε θέσεις και θέλουμε να προχωρήσει η χώρα μας μπροστά”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του ο αντιπρόεδρος της Βουλής και Αρκάς βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος…

Βασικά σημεία της συνέντευξης του Οδ. Κωνσταντινόπουλου στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega” με τον Ν. Φιλιππίδη και την Μ. Αντωνοπούλου:-Σχετικά με την τηλεκατάρτιση που πρόκειται να κάνουν 600.000 επιστήμονες για να πάρουν τα 600 ευρώ,να πούμε οτι ο σεβασμός στον κλάδο των δικηγόρων και των γιατρών φάνηκε τόσο κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Τσίπρα – Κατρουγκαλου όσο και τώρα με τη ΝΔ. Οι διαδικασίες είναι τέτοιες που δυστυχώς δεν τιμούν τον Έλληνα επιστήμονα.

Να θυμίσω μόνο, οτι ο ΣΥΡΙΖΑ που αυτή τη στιγμή καταδικάζει την τηλεκατάρτιση, έχει κάνει τηλεκατάρτιση με υπογραφή της κα Αχτσιόγλου με 22 εκ. ευρώ, αλλά και του κ. Μπάρκα με 17 εκ ευρώ, μόλις μερικές ημέρες πριν τις εκλογές. Άρα τα δύο κόμματα τσακώνονται γύρω από την τηλεκατάρτιση ενώ κάνουν τα ίδια. Δεν μας λένε αν πιστεύουν στην τηλεκατάρτιση και το ψηφιακό σχολείο, πως πρέπει με ενιαίους κανόνες και αξιοκρατία να μπουν στην καθημερινότητά μας και στη ζωή μας∙ θέσεις του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ.

Εμείς δεν κάνουμε μηδενιστική κριτική και αυτή είναι η διαφορά μας από τα άλλα κόμματα. Αναδεικνύουμε τα λάθη, προτείνουμε θέσεις και θέλουμε να προχωρήσει η χώρα μας μπροστά. Δεν περιμένουμε να μην τα πηγαίνει καλά η χώρα μας για να κερδίσουμε πολιτικά και αυτό είναι κάτι που το έχουμε αποδείξει από το 2009 μέχρι σήμερα.

– Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά απείχαν:
1. Πρόταση για την έκδοση ομολόγων ανάκαμψης με την εγγύηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. (ευρωομόλογο)
2. Πρόταση για την ίδρυση ειδικού Ευρωπαϊκού ταμείου με πρόσθετες πιστώσεις 50 δις ευρώ.
Άλλα λένε στην Ελλάδα, άλλα κάνουν στην Ευρώπη.

-Στην ερώτηση του κ. Κυρανάκη, να μιλήσουμε για έργα, μόνο μια λέξη Ε.Σ.Υ έργο ΠΑΣΟΚ που μας κρατάει ζωντανούς