Οδηγοί ταξί Πελ/σου | Ζητούν αποζημίωση για δρομολόγια μαθητών και κατά προτεραιότητα εμβολιασμό (vid)

Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021 19:08

Από τις πρώτες δραστηριότητες που επλήγησαν από την επιβολή του locdown από την αρχή της πανδημίας ήταν η μεταφορά των μαθητών, αναφέρει ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου των ταξί Σωτήρης Ροϊνός, μιλώντας στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5.

Ο κ. Ροϊλός εκπροσωπώντας του συναδέλφους του, τονίζει πως έστειλαν επιστολή στην Περιφέρεια ζητώντας να στηρίξει το αίτημά τους για τη λήψη αποζημίωσης για τα δρομολόγια των μαθητών που δεν εκτελούνται, όχι λόγω δικής τους ευθύνης, αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την προστασία από τον κορωνοϊό.Σημειώνει πως το πλήγμα είναι μεγάλο για τον κλάδο τους, αφού εκτός από την διακοπή ή τον περιορισμό των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών, έχει μειωθεί στο ελάχιστο και η χρήση των ταξί από τους πολίτες.

Ζητά επίσης τη λήψη μέτρων στήριξης από πλευράς της Κυβέρνησης, αφού είναι κλάδος που δεν έχει δεχθεί κάποια βοήθεια, όπως συνέβη με άλλους κλάδους στον τομέα των μεταφορών.

Τέλος ο κ. Ροϊνός διαχωρίζει από την Κυβέρνηση τον κ. Βορίδη αναφέροντας πως ο Υπουργός έχει ταχθεί υπέρ των αιτημάτων τους, ενώ πριν κλείσει τη συνέντευξή του ο  γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου ταξί, ζητά και τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό τους, αφού όπως λέει, αποτελού επάγγελμα που σχετίζεται με τον τουρισμό.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Ροϊνού στο βίντεο.