ΟΕΒΑ | Ενημέρωση για τα πνευματικά δικαιώματα από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γ.Καββαθά (vid,ph)

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019 20:54

Για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο χρειάζεται να λυθούν τρία ζητήματα η υπερφορολόγηση, η υπερχρέωση και η έλλειψη χρηματοδότησης

Θέλουμε έναν φορέα για τα πνευματικά δικαιώματα και συμφωνία για το αμοιβολόγιοΕνημερωτική εκδήλωση για τα μέλη της που χρησιμοποιούν μουσική στα καταστήματά τους, πραγματοποίησε η ΟΕΒΕΑ στο κτίριό της, στην Τρίπολη, το βράδυ της Δευτέρας 4 Μαρτίου. Ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΑ Τάκης Θεοδωρόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων πως το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων ταλανίζει όλους τους επαγγελματίες και δυστυχώς ήδη υπάρχουν πρόστιμα που ανέρχονται και στις 9 χιλιάδες ευρώ. Επεσήμανε πως θέλουν έναν φορέα που θα έχει συνομολογηθεί μεταξύ των χρηστών και των καλλιτεχνών (των οργανισμών που τους εκπροσωπούν) και όχι δύο που είναι τώρα.

Τόνισε πως πρέπει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού να δεί το θέμα και να το λύσει, γιατί αν δεν συμβεί αυτό πολλά καταστήματα θα κλείσουν.

Από τη δική του πλευρά ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς ανέφερε πως η ύπαρξη δύο οργανισμών για τα πνευματικά δικαιώματα επιφέρει τεράστιο κόστος για τις επιχειρήσεις και δυστυχώς πολλοί επαγγελματίες υπό το φόβο ποινικών διώξεων έχουν πληρώσει ήδη μεγάλα ποσά.

Σημείωσε πως οι οργανισμοί που εκπροσωπούν τους καλλιτέχνες έχουν μονομερώς, παραβαίνοντας το Νόμο, ορίζει το αμοιβολόγιο και για το λόγο αυτό έχουν σταλεί εξώδικα και αν κάποιοι επαγγελματίες έχουν πρόβλημα και με τη Δικαιοσύνη η ΓΣΕΒΕΕ θα τους υποστηρίξει και νομικά.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ερωτώμενος επεσήμανε πως τους επαγγελματίες απασχολούν και άλλα θέματα και για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο δεν αρκούν μόνο οι βελτιωμένοι μακροοικονομικοί δείκτες αλλά χρειάζεται να λυθούν τρία ζητήματα που είναι η υπερφορολόγηση, η υπερχρέωση και η έλλειψη χρηματοδότησης.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του κ. Θεοδωρακόπουλου και του κ. Καββαθά.