Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις με τα σκουπίδια

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 12:24

Οι πρώτες αντιδράσεις των πέντε παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης, μετά την είδηση για την υπογραφή της ΚΥΑ σχετικά με τη μεταφορά των απορριμμάτων, αποτυπώθηκαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης, αλλά και την επομένη μέρα, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο.Ο Δημήτρης Παυλής είπε συνεχάρη τον κ. Λυκουρέντζο, επειδή όπως είπε κατάλαβε ότι υπάρχει μία ανίκανη δημοτική αρχή και ζήτησε από τη διοίκηση του Δήμου να πει μια συγνώμη στον κόσμο. «Δόθηκε η πρόσκαιρη λύση και καλά έκανε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ο άνθρωπος είδε ότι εδώ έχει να κάνει με ανίκανους, αλλά η λύση είναι προσωρινή. Τώρα η μπάλα περνά σε εμάς.» είπε.

 Ο Νίκος Δελφάκης είπε ότι «δόθηκε μία κάποια λύση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος που ασχολήθηκαν νύχτα – μέρα για να βρεθεί η λύση. Είναι τεράστια προσβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμου και περιφέρειας. Έφτασε το Υπουργείο να εκδώσει μία απόφαση. Γίναμε ρεντίκολο σε όλη την Ελλάδα. Είμαι 56 ετών κι αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Αυτό είναι απαράδεκτο».  

Ο Κώστας Γεωργακόπουλος, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, είπε ότι δίνει «ένα ελαφρυντικό στο Δήμαρχο γιατί παρέλαβε μία κατάσταση αλλά διαφωνώ μαζί του για την ένταξη του στον περιφερειακό σχεδιασμό. Μακάρι να σας βγει ο σχεδιασμός, δεν θα μας βρείτε απέναντι, αλλά δεν θα γίνουν σύμμαχοί σας, θα καταθέσουμε τη διαφωνία μας και την πρόταση μας. Θα τα ξαναπούμε το Φθινόπωρο και μέχρι τότε να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

 Ο Δημήτρης Νικολάου είπε ότι «όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδορμου θέλουν να τα δώσουν όλα στους ιδιώτες». Ενώ, για άλλη μία φορά πρότεινε ενιαίο δημόσιο φορέα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών.

Ο Τάσος Παπαζαχαρίας συμφώνησε με τη λύση που δόθηκε στο πρόβλημα με τα σκουπίδια, μετά από παρέμβαση που έκανε ο Αρκάς Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ενώ, τόνισε ότι στη νέα μονάδα που θα λειτουργήσει για τη διαχείριση των απορριμμάτων (στον Άγιο Κωνσταντίνο ή όπου αλλού), θα πρέπει να δοθεί βάρος στην ανακύκλωση και στην κομποστοποίηση και όχι να λειτουργήσει μόνο ο δεματοποιητής.