Όλα έτοιμα για το Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» (vid)

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017 21:11
Φωτο: alex*f sport images

Ρεπορτάζ: Φώτης ΑλεξόπουλοςΤο πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Νομικού Πρόσωπου του Δήμου Τρίπολης η συνέντευξη Τύπου του φετινού Φεστιβάλ Ρίψεων Τρίπολης «Μανώλης Μανωλόπουλος» που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή 7 Μαΐου 2017. Μια ημερίδα που και φέτος θα φιλοξενήσει στην Αρκαδική πρωτεύουσα αρκετά από τα μεγαλύτερα ονόματα των ρίψεων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Κώστας Βινατσέλας, καθώς και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης, κ. Θεόδωρος Καραλής.

Βινατσέλας: Τιμούμε τον άνθρωπο που οραματίστηκε και υλοποίησε τους αγώνες

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Βινατσέλας τόνισε ότι από φέτος οι αγώνες παίρνουν την ονομασία «Μανώλης Μανωλόπουλος» προς τιμήν του ανθρώπου που οραματίστηκε αυτούς τους αγώνες, τους υλοποίησε και συνέβαλε στην καθιέρωσή τους, τον πρώην Ομοσπονδιακό προπονητή και άνθρωπο των ρίψεων, κ. Μανώλη Μανωλόπουλο.

Από την πλευρά του ο κ. Βινατσέλας αναφερόμενος στον Μανώλη Μανωλόπουλο τόνισε: «Ο άνθρωπος αυτός είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα των ρίψεων διαχρονικά στην Ελλάδα. Από τα χέρια του έχουν περάσει πολλοί Έλληνες πρωταθλητές που έχουν διακριθεί σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και Πανευρωπαϊκούς αγώνες. Πάντα κοντά στην Αρκαδία και πάντα συμπαραστάτης των δικών μας αθλητών. Είναι τιμή μας πλέον που τον έχουμε κοντά μας και μας προσφέρει πάντα τη βοήθεια και τις συμβουλές του».

 Συμμετοχές σημαντικών αθλητών

Για μια ακόμη χρονιά οι συμμετοχές σπουδαίων Ελλήνων και Κύπριων ριπτών τους αγώνες πρέπει να θεωρείται δεδομένη! Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις μέχρι τώρα συμμετοχές που έχει συλλέξει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου και οι διοργανωτές κάνουν λόγο για σημαντικές παρουσίες σε αγωνιστικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον κ. Βινατσέλα οι συμμετοχές συνολικά υπολογίζονται σε περισσότερους από 150-160 αθλητές και αθλήτριες. Σε επίπεδο ονομάτων θα δώσουν παρουσία οι κορυφαίοι της Σφυροβολίας (σ.σ. Αναστασάκης, Σταθελάκος, Κοστογλίδης, Μεγλεμπέι). Στον Ακοντισμό Ανδρών αναμένεται η παρουσία του Ήλτσιου, ενώ στη Δισκοβολία Γυναικών αναμένεται η Αναγνωστοπούλου.

Καραλής: «Κοντά στον τοπικό αθλητισμό»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης τόνισε ότι τόσο ο Δήμος Τρίπολης όσο και το Νομικό Πρόσωπο βρίσκονται κοντά στον τοπικό αθλητισμό στηρίζοντας στην προκειμένη περίπτωση το Φεστιβάλ Ρίψεων.

Από την πλευρά του ο κ. Καραλής αναφερόμενος στους συγκεκριμένους αγώνες που θα διεξαχθούν την Κυριακή δήλωσε: «Το Φεστιβάλ Ρίψεων Μανώλης Μανωλόπουλος που έτσι ονομάζεται πλέον από φέτος, θα συμμετάσχουν κορυφαίοι Έλληνες αθλητές στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου μας. Οι αγώνες αυτοί είναι πλέον θεσμός για την πόλη μας και βρίσκονται σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Εμείς σαν Νομικό Πρόσωπο έχουμε αποδείξει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια ότι στηρίζουμε τον στίβο και συγκεκριμένα τον ερασιτεχνικό στίβο.

Οι αγώνες αυτοί αποτελούν κριτήριο συγκρότησης για τις Εθνικές μας ομάδες. Οι άνθρωποι που θα βρεθούν στην πόλη μας είναι υψηλού επιπέδου αθλητές και αρκετοί από αυτούς έχουν μεγάλες διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα και στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Εμείς ως Δήμος θέλουμε μέσα από τέτοιες διοργανώσεις να στρέψουμε τα παιδιά μας προς τον αθλητισμό για ένα καλύτερο αύριο. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα που γίνεται στο Δήμο μας, βοηθά την τοπική οικονομία».

Δείτε βίντεο με τη συνέντευξη τύπου: