Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το “Βοήθεια στο Σπίτι” | Π.Χλέπας: “Οι ευπαθείς ομάδες να μείνουν σπίτι – Θα πάμε εμείς σε αυτούς”

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 15:00

Για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” που αποτελεί “ανάσα” στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε για τους ηλικιωμένους, τα ΑμεΑ και τους έχοντες ανάγκη, μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ Παναγιώτης Χλέπας.

Το πρόγραμμα εξυπηρετούσε στον Δήμο Τρίπολης – πριν από την εκδήλωση της πανδημίας – περίπου 400 άτομα – με τον αριθμό αυτό να έχει πλέον αυξηθεί σημαντικά, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ανθρώπων, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και πρέπει να μείνουν σπίτι.Ένα τηλεφώνημα από υπερήλικες και άτομα ΑμεΑ που είναι εκτός προγράμματος αυτή την στιγμή, είναι αρκετό για να ενταχθούν στην λίστα και να γίνουν αποδέκτες των υπηρεσιών του, που περιλαμβάνουν πέραν της αγοράς τροφίμων, φαρμάκων και άλλων και την ψυχολογική στήριξη.

Στην περίπτωση που κάποιος βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση – υπάρχει άμεση συνεννόηση με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου – για να καλυφθούν οι ανάγκες του, μας ανέφερε ο κ.Χλέπας, ενώ όπως μας είπε οι εργαζόμενοι του προγράμματος – τους οποίους και ευχαρίστησε δημόσια – εργάζονται νυχθημερόν για να εξασφαλίσουν την αξιοπρεπή διαβίωση αυτών των ανθρώπων.

Ο κ.Χλέπας θέλησε να αναφερθεί και στην στήριξη από ιδιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι με τις προσφορές τους καλύπτουν πάγιες ανάγκες, για να μπορούν απρόσκοπτα οι εργαζόμενοι του “Βοήθεια στο σπίτι” να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Επιπλέον ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ αναφέρθηκε στους προσκόπους του 1ου και 3ου συστήματος της Τρίπολης, οι οποίοι δήλωσαν “παρών” για να προσφέρουν εθελοντικά της υπηρεσίες τους, όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τέλος έστειλε το δικό του μήνυμα, υπογραμμίζοντας: “Αρκεί ένα τηλέφωνο 2710-235925 για όποιον ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και έχει ανάγκη βοήθειας. Να μην διστάσουν ούτε στιγμή να μας καλέσουν. Μένουμε σπίτι!Μαζί θα κερδίσουμε τον ιό. Δεν μπορούμε να κάνουμε του κεφαλιού μας. Οι ευπαθείς ομάδες να μην βγουν από το σπίτι. Θα πάμε εμείς στο σπίτι τους, με όλα φυσικά τα μέτρα προστασίας”.

Ακούστε την συνέντευξη: