Ολικό lockdown σε Αργολίδα | Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας μιλά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης (ήχος)

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 16:59

Πολλά από τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε Ρομά..

Ανοιχτά παραμένουν τα σχολεία στην Αργολίδα…Σε ολοκληρωτικό lockdown μπαίνουν από αύριο τα ξημερώματα η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ο Δήμος Σπάρτης, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού μετά την έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες – Για την απόφαση αυτή μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ.Ιωάννης Μαλτέζος.

Αναλυτικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης ήρθε άμεσα σε επικοινωνία με τον κ.Παπαγεωργίου, γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας, ο οποίος τον ενημέρωσε, πως υπάρχει μεγάλη διασπορά σε διάφορες κοινότητες και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι αυξανόμενος, χωρίς να δείχνει σημάδια μείωσης, γεγονός που οδήγησε και στην λήψη της απόφασης για ένα πιο αυστηρό lockdown.

Τα σχολεία θα συνεχίσουν την λειτουργία τους – όπως μας ενημέρωσε ο κ.Μαλτέζος – ενώ μας ανέφερε, πως η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων δεν αφορά σε εργάτες γης. Πιο συγκεκριμένα τα κρούσματα αφορούν στον γενικό πληθυσμό και αρκετά εξ αυτών έχουν εντοπιστεί σε καταυλισμούς Ρομά.

“Τα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε Νέα Τίρυνθα, Ανύφι, Αγία Τριάδα, Κιβέρι, Μύλους Μάνεση και άλλες περιοχές. Είναι αρκετά ανεβασμένο το ιικό φορτίο στον πληθυσμό σε όλη την περιφερειακή ενότητα. Να σας πω ακόμα, πως σήμερα βρέθηκε θετικός και ένας γονιός και σε τεστ που ακολούθησε στο παιδί του, βρέθηκε και εκείνο θετικό. Αυτό οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας της έκτης δημοτικού στο Πέμπτο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου, ενώ σταμάτησε την λειτουργία του και το ολοήμερο”, δήλωσε στην συνέχεια ο κ.Μαλτέζος, ενώ επανέλαβε πως ο ρόλος της Περιφέρειας είναι επικουρικός στον τομέα της διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Παράλληλα μας ανέφερε, πως η Περιφέρεια δείχνει αντανακλαστικά και ετοιμότητα, όπου χρειάζεται για να βοηθήσει τους κυρίως αρμόδιους κρατικούς φορείς. “Όταν ενημερωθήκαμε, πως υπάρχει αύξηση κρουσμάτων στην Αργολίδα, δώσαμε άμεσα 500 τεστ, για να αυξηθούν και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τέλος ο κ.Μαλτέζος δήλωσε, πως δυο ημέρες πριν είχε ζητηθεί, να γίνει προσπάθεια από την πλευρά της Περιφέρειας (στον βαθμό των αρμοδιοτήτων της) για να μειωθούν τα κρούσματα, προκειμένου να μην οδηγηθούμε στην σημερινή απόφαση, κάτι που τελικά δεν μπόρεσε αποφευχθεί.

Ακούστε ολόκληρη την δήλωση: