Ολικό lockdown στην Σπάρτη | Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης (ήχος)

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 17:47

Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην δομή φιλοξενίας προσφύγων…

Έχουμε την εμπειρία να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση…Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, όπου αναφέρθηκε στα νέα αυστηρότερα μέτρα που επιβλήθηκαν στον Δήμο Σπάρτης, για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Έχουμε ξαναπεράσει εδώ στην Λακωνία δύσκολες στιγμές με τον κορωνοϊό. Έχουμε μια κρίσιμη κατάσταση, που υπάρχει αυτή την στιγμή στον Δήμο Σπάρτης και κυρίως στην πόλη. Τα πολλά κρούσματα βρίσκονται στην δομή φιλοξενίας και είναι ασυμπτωματικοί οι περισσότεροι. Πλέον φυλάσσεται η δομή“, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ επιβεβαίωσε πληροφορίες που είχαν φτάσει στο δημοτικό ραδιοσταθμό, πως υπάρχουν κάποιοι εντός της δομής, που αρνούνται να κάνουν τεστ και έχουν ενημερωθεί για το θέμα αυτό οι αρμόδιοι.

“Γίνεται μια καλή προσπάθεια, να χωριστούν ανά όροφο οι διαμένοντες στην δομή, για να μην κολλάνε ο ένας τον άλλον. Είναι κατά κύριο λόγο άνθρωποι, που είναι νέοι και δεν εμφανίζουν συμπτώματα. Έχουμε την εμπειρία να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Έχουμε αντιμετωπίσει και χειρότερα, όταν πήγαμε στην Σκάλα με τους εργάτες γης. Εκεί συναντήσαμε ένα τρομερό πρόβλημα και ενωμένοι το αντιμετωπίσαμε. Χρειάζεται και πειθαρχία από τον κόσμο στα μέτρα, που βάζει τώρα η Πολιτεία”, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Βερούτης μίλησε για την συστηματική δουλειά που γίνεται στο κομμάτι της ιχνηλάτησης, για τα κρούσματα σε υγειονομικούς, ενώ αναφέρθηκε και στους καταυλισμούς των Ρομά, όπου υπήρξαν κρούσματα αλλά και άμεση παρέμβαση, που είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί το πρόβλημα. “Τα τεστ θα πρέπει να είναι συνεχή ειδικά και σε τέτοιες κοινωνικές ομάδες. Αυτή είναι και η διαδικασία που ακολουθείται. Οι δυο κινητές μονάδες εδώ στην Λακωνία κάνουν καθημερινά τεστ covid σε χώρους συνάθροισης, δομές, ιδρύματα, εργοστάσια κτλ”, τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ ζήτησε από όλους να κάνουν υπομονή και να πειθαρχούν στα μέτρα.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: