Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο | Νίκας: “Εκτίμηση μας πως σε δέκα ημέρες από τώρα θα έχουμε υπογράψει με την εταιρεία”

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 16:23

Για το θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου μίλησε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Παναγιώτης Νίκας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Νίκας ανέφερε:“Όσον αφορά στο θέμα των σκουπιδιών που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μας η εκτίμηση είναι πως σε δέκα ημέρες από τώρα θα έχουμε υπογράψει με την εταιρεία. Θεσμικά έχουμε τελειώσει με δικαστήρια και οικονομικές επιτροπές. Δεν θα ήταν κατορθωτό να φτάναμε εδώ χωρίς τις αυξημένες αρμοδιότητες της οικονομικής επιτροπής, με ένα Περιφερειακό Συμβούλιο όπου δεν υπάρχει πλειοψηφία και δεν μπορεί να εφαρμοστεί πολιτική λόγω της απλής αναλογικής. Θα ήμασταν ακόμα στο σημείο μηδέν. Σήμερα είμαστε ενόψει της άμεσης έναρξης κατασκευής εργοστασίων, τα οποία θα είναι έτοιμα τυποποιημένα και θα είναι πολύ γρήγορη η κατασκευή τους

Έχουμε το πολυ μεγάλο πρόβλημα χωματερών στην Πελοπόννησο. Αποκαταστάθηκαν υποτίθεται κάποιες, αλλά στην συνέχεια έριχναν σκουπίδια. Που να τα πάνε και οι έρμοι οι Δήμαρχοι; Κλήθηκα και εγώ τώρα από τον εισαγγελέα για την περιοχή της Πύλου. Βλέπετε κληρονομώ καταστάσεις, οι οποίες είναι πράγματι εφιαλτικές για τις περιοχές αυτές αλλά πράγματι τι να κάνουν και οι Δήμαρχοι;”