Ολοκληρώθηκε το SEFA Basketball Camp! (ph)

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 21:00

Ρεπορτάζ: Φώτης Αλεξόπουλος

Μία ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση σε επίπεδο ακαδημιών ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης, πρόκειται για το 3ο SEFA Basketball Camp που πραγματοποιήθηκε το από την Παρασκευή 10 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από πενήντα παιδιών που είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης ουσιαστικά υπό την καθοδήγηση των προπονητών του συλλόγου και τις πολύτιμες συμβουλές και υποδείξεις καταξιωμένων ανθρώπων στο χώρο του μπάσκετ όπως κατά σειρά οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κεάνι Αλμπάνεζ, Θανάσης Αλεξανδράκης, Γιώργος Βόβορας, Βασίλης Καββαδάς και ο Άκης Καλλινικίδης.Μία διοργάνωση στην οποία τα παιδιά που συμμετείχαν στο camp έμαθαν, διασκέδασαν, προπονήθηκαν, δούλεψαν, συναγωνίστηκαν και σε κάθε περίπτωση με την ολοκλήρωση του 3ου SEFA Basketball Camp, έγιναν λίγο πιο «σοφά» σε ότι έχει να κάνει με το άθλημα του μπάσκετ.

Το απόγευμα της Δευτέρας λοιπόν στην τελευταία ημέρα του προπονητικού αυτού camp τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συναγωνιστούν μεταξύ τους μέσα από τους διαγωνισμούς “3on3”, “hotspot”, βολών και τριπόντων, δεξιοτεχνίας. Με την ολοκλήρωση όλων των διαγωνισμών αναδείχθηκαν οι νικητές που έλαβαν τα δώρα τους από τους ανθρώπους του Αρκαδικού και το προπονητικό τιμ. Το κλείσιμο της εκδήλωσης περιλάμβανε την αναμνηστική φωτογραφία του 3ου SEFA Basketball Camp με την παρουσία όλων σχεδόν των παιδιών που συμμετείχαν καθώς και των προπονητών και μελών της διοίκησης του Αρκαδικού!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εξέδρες βρέθηκαν αρκετοί από τους γονείς των παιδιών οι οποίοι παρακολούθησαν τις προσπάθειές τους, κατά την τελευταία ημέρα του συγκεκριμένου μπασκετικού camp.

ΚΑΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ!

Από τις όμορφες εκπλήξεις στο κλείσιμο της «αυλαίας» του 3ου SEFA Basketball Camp, αποτέλεσε η παρουσία του Σάκη Καρύδα στην Τρίπολη και στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης. Ο Καρύδας βρέθηκε στην Αρκαδική πρωτεύουσα για λίγες ώρες με την οικογένειά του και δεν θα μπορούσε να μην δώσει παρουσία σ’ αυτή της διοργάνωση της πρώην ομάδας του.

Ο ίδιος μίλησε και στην κάμερα του «Κόντρα Επίθεση» και αναφερόμενος αρχικά στο SEFA Basketball Camp δήλωσε: «Σίγουρα είμαι πολύ ικανοποιημένος που ήρθα και σας είδα πάλι από κοντά! Είναι πολύ σημαντικό ο κίνητρο που δίνουν αυτές οι διοργανώσεις και μπράβο στον Αρκαδικό που κάθε χρονιά έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια πάνω σ’ αυτό τον τομέα. Βοηθάει τα παιδιά μέσα από την άθληση και αργότερα την πιο επαγγελματική ίσως ενασχόλησή τους νομίζω ότι είναι πάρα πολύ καλό. Ξεφεύγουν και από κάποια πράγματα. Είναι και τέλος της σεζόν. Νομίζω αποτελεί ευχαρίστηση για όλους να δουλεύουν με μικρά παιδιά. Να βλέπεις ότι στο τέλος όλοι είναι ευχαριστημένοι και αυτοί που πήραν τα βραβεία, αλλά και αυτοί που δεν πήραν κάποιο βραβείο. Άλλλωστε αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή θεωρώ!».

Παράλληλα μίλησε και για τη μπασκετική χρονιά που έκλεισε για τον ίδιο αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Ήμουν στη Λευκάδα φέτος σε μια πολύ ωραία χρονιά. Πραγματικά έχει ως στόχο κάποια στιγμή να βρεθεί και στην Α1. Εντάξει το κομμάτι να βρεθεί στην Α1 είναι δύσκολο «μονοπάτι» και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Ευελπιστώ ότι τη νέα χρονιά όπου θα βρίσκομαι και πάλι στη Λευκάδα, οι στόχοι που θα θέσει η ομάδα να είναι πρωταγωνιστικοί. Μακάρι να τους πετύχουμε!».