Ομόφωνο ψήφισμα του ΠεΣυΠ για τους Έλληνες Φοιτητές που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια της Ουκρανίας

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 11:10

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου μετά από πρόταση των Συμβούλων της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάση Πετράκου  και Δημοσθένη Δρούγκα   ψήφισε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα για τους Έλληνες Φοιτητές που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια της Ουκρανίας .

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣΤο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου λαμβάνοντας υπόψη ότι  ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται αμείωτα   για 120 ημέρες  και παρότι  επιθυμία όλων μας είναι ο πόλεμος να λάβει άμεσα τέλος και η ζωή να επιστρέψει σε ρυθμούς ειρήνης, οι εξελίξεις   δεν επιτρέπουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας  . Η συνέχιση του πολέμου δυστυχώς είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο.

Μεταξύ αυτών που οι ζωές τους ανατράπηκαν ακαριαία από τον πόλεμο είναι και αυτές των Ελλήνων πολιτών που είχαν επιλέξει να φοιτήσουν σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ουκρανίας. Ο πόλεμος τους υποχρέωσε να διακόψουν τις σπουδές τους και κάνοντας τη λογική επιλογή να θέσουν ως προτεραιότητα την ασφάλειά τους, έλαβαν την απόφαση να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Συνεπώς το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου  συμμεριζόμενο την αγωνία των    200 φοιτητών και των οικογενειών που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια της Ουκρανίας καλεί  την Ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας  το Υπουργείο Παιδείας να εγκρίνει  στους  Έλληνες φοιτητές που  έχουν διακόψει, εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου, τις σπουδές τους στην Ουκρανία, και σε όσους βέβαια το επιθυμούν, τη συνέχιση των σπουδών τους σε αντίστοιχες σχολές ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.