Ορφέας Τρίπολης: Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016 21:27

Συγχαίρουμε το Δήμο Τρίπολης για την ένταξή του στο Δίκτυο Μεσογειακών Πόλεων Μουσικής

Την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016, στο Ίδρυμα “Μ. Κακογιάννης” πραγματοποιήθηκε μουσική βραδιά Μπαρόκ με έργα Vivaldi και Hendel, υπό την διοργάνωση της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρίας και την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης.Η βραδιά “Et in Arcadia Ego” ήταν μια πολύ υψηλού επιπέδου μουσική εκδήλωση με έργα που σπάνια παρουσιάζονται σε μουσικές σκηνές.

Παρόντες στην εκδήλωση αυτή μέλη του ΔΣ της Χορωδίας “ΟΡΦΕΑΣ” Τρίπολης, αλλά και χορωδοί με σκοπό την στήριξη αυτή της νέα μουσικής δικτύωσης. Η χορωδία “ΟΡΦΕΑΣ” Τρίπολης στηρίζει τις εκδηλώσεις της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρίας, αφού είναι και μέλος του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑ.

Θα θέλαμε να χαιρετίσουμε και να συγχαρούμε το Δήμο Τρίπολης για την πρωτοβουλία του, η πόλη μας να συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος στο καλλιτεχνικό δίκτυο «Ευρωμεσογειακές Πόλεις της Μουσικής».

Τέτοιες καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες αποτελούν σπουδαία ευκαιρία να μεταφερθεί τεχνογνωσία και να υπάρξει καλλιτεχνική όσμωση μέσω των συμμετεχόντων πόλεων. Ο πολιτισμός είναι ένα από τα βασικά στοιχεία στη ζωή μας. Δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά ανάγκη και προτεραιότητα.