Οργή και Αγανάκτηση από την “Ενωτική Κίνηση” του ΕΚΑ για το συμβάν στο Ορυχείο της Μεγαλόπολης

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2022 11:28

Την Οργή και Αγανάκτηση της εκφράζει η “Ενωτική Κίνηση” του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας σχετικά με συμβάν στο Ορυχείο Μεγαλόπολης σε εκσκαφέα στο χωριό Τριπόταμο.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει: Το θράσος και η υποκρισία όλων αυτών που υποτίθεται εκπροσωπούν τους εργαζομένους δεν έχει όρια. Γιατί το να συγκαλύπτεις ένα παραλίγο εργατικό θανατηφόρο ατύχημα λέγεται θράσος. Άλλωστε, εδώ και 3 χρόνια οι «Αρεστοί» Εκπρόσωποι των Σωματείων στη Μεγαλόπολη το μόνο που τους ενδιαφέρει και κόπτονται είναι η καλή τους εικόνα. Αυτό δεν είναι τωρινό, αυτή είναι η ιδεολογία τους, η φιλοσοφία τους, η προβολή τους και το πάθος τους για ένα καλό θέατρο, προβάλλοντας κάθε φορά τον εαυτό τους σε κάθε κάμερα που θα βρεθεί μπροστά τους. Αυτό λέγεται υποκρισία. Συνάδελφοι, έχετε την ατυχία οι εκπρόσωποι σας εδώ και αρκετά χρόνια να μην υπηρετούν το σκοπό για τον οποίον εσείς εμπιστευτήκατε, πιστέψατε και ακολουθήσατε. Είναι καιρός να τους γυρίσετε την πλάτη. Δεν μπορείτε πια να τους εμπιστεύεστε. Όμως, δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αυτό το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν. Εμείς δεν αγκιστρωθήκαμε ούτε σιωπήσαμε σε κομματικούς μηχανισμούς γιατί για εμάς το δίπτυχο Συνάδελφος και ΔΕΗ είναι Αδιαπραγμάτευτο. Καλούμε τις ηγεσίες των πρωτοβάθμιων Σωματείων του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης να δηλώσουν την παραίτησή τους. Είναι «επικίνδυνοι» όταν σιωπούν σε ένα παραλίγο (εργατικό θανατηφόρο ατύχημα).

Με Οργή και Αγανάκτηση

Η Ενωτική Κίνηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας    

—————————

Η ΔΡΤ 91,5 παρουσιάζει σχετικό δημοσίευμα για το γεγονός από το site kafeneiomegalopolis.gr με τίτλο “Σημαντικό περιστατικό στα Ορυχεία Μεγαλόπολης και προσπάθεια απόκρυψης του”(photo):

Το Καφενείο Μεγαλόπολης σας παρουσιάζει σήμερα ένα σημαντικό περιστατικό στο Ορυχείο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας πριν μερικές ημέρες, την Πέμπτη 2 προς Παρασκευή 3 Ιουνίου , έγινε ένα πολύ σημαντικό συμβάν στο Ορυχείο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, για το οποίο όμως μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει καμία αναφορά, ανακοίνωση από την διοίκηση και τα σωματεία των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα σε εκσκαφέα που βρίσκεται στο μέτωπο στο χωριό Τριπόταμο, έσπασε η “Μπούμα” ένα πολύ μεγάλο τμήμα του και έπεσε, ευτυχώς χωρίς να έχουμε θύματα , μόνο από τύχη, αφού απλά το συμβάν έγινε σε στιγμή που το προσωπικό δεν ήταν στο σημείο.

Έχουν περάσει αρκετές ημέρες αλλά δεν έχουμε δει την παραμικρή αναφορά για το συμβάν.

Μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας είναι εργαζόμενοι και γνωρίζουν, ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΕΤΕ επίσης έχει λάβει γνώση, αρκετοί άλλοι συνδικαλιστές γνωρίζουν, όμως δεν έχει κάνει κανένας την παραμικρή αναφορά!! Πέρασαν αρκετές ημέρες και βλέπουμε να γίνεται προσπάθεια να μην δοθεί δημοσιότητα στο πολύ σημαντικό περιστατικό.

Ο λόγος είναι απλός, υπάρχει προσπάθεια κάλυψης των τεράστιων ευθυνών, αφού οι αποφάσεις για την απολιγνιτοποίηση και την υποβάθμιση του λιγνίτη έχουν οδηγήσει σε εγκατάλειψη των ορυχείων, σε ανύπαρκτες συντηρήσεις, σε τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει και στα ορυχεία αλλά και στις μονάδες.

Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, με πολλές υπερωρίες και έχουν σταματήσει ή έχουν μειωθεί οι συντηρήσεις αφού υπάρχει η δικαιολογία ότι ο λιγνίτης τέλος.

Αυτή την φορά δεν είχαμε θύματα καθαρά από θέμα τύχης, όμως με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται αυτά τα θέματα , δυστυχώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για όλους και η πιθανότητα σοβαρού ατυχήματος είναι πολύ μεγάλη.

δείτε μερικές φωτογραφίες από την ζημιά στον εκσκαφέα:

Πηγή: kafeneiomegalopolis.gr