Ορκίστηκε νέος Δήμαρχος στο Δήμο Ευρώτα μετά την παραίτηση Γρυπιώτη

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 14:44

Στο Δημοτικό Κατάστημα Σκάλας του Δήμου Ευρώτα σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 παρουσία των τοπικών αρχών ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος κι ανέλαβε επίσημα τα νέα του καθήκοντα.

Μεταξύ άλλων στην τελετή ορκομωσίας παρευρέθησαν οι βουλευτές του νομού Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης και κ. Θανάσης Δαβάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Λακωνίας κ. Γεώργιος Μαρουδάς, ο διοικητής ΚΕΕΜ Σπάρτης Ιορδάνης Χατζηνικολάου, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας του νομού, εκπρόσωποι των Δήμων Μονεμβασίας και Ανατολικής Μάνης, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα κ. Σωτήρης Μένεγας, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ευρώτα και πλήθος πολιτών. Οι ιερείς, οι οποίοι εκπροσώπησαν την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης στην προσφώνησή τους εξέφρασαν  στον νέο δήμαρχο την αναγκαιότητα ενότητας και σύμπνοιας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο του.Στην αντιφώνησή του ο κ. Βέρδος, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις προσδοκίες των δημοτών, ενώ υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει το όραμα του απερχόμενου Δημάρχου κ. Ιωάννη Γρυπιώτη για έναν δήμο σύγχρονο κι ανθρώπινο.

Σύντομο βιογραφικό του Δ. Βέρδου
Ο Δήμος Βέρδος γεννήθηκε το 1968 στην Μυρτιά Λακωνίας όπου και κατοικεί μόνιμα. Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Παρασκευή Μαρκάκου και έχει δύο αγόρια τον Γιάννη και τον Γιώργο. Φοίτησε στην Πυροσβεστική Ακαδημία Αθηνών και εργάστηκε επί 23 έτη σε υπηρεσίες της Αττικής και της Λακωνίας. Από νωρίς ανέπτυξε κοινωνική δράση συμμετέχοντας ως πρόεδρος σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους. Διετέλεσε ως υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Ευρώτα τα τελευταία 3,5 χρόνια, πρωτοστατώντας στην ίδρυση του πρώτου στην Ελλάδα εθελοντικού Πυροσβεστικού σταθμού β΄ τάξης στο Δήμο Ευρώτα.

Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της πλειοψηφούσας παράταξης στο Δ. Ευρώτα και με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Γρυπιώτη ορίστηκε αντιδήμαρχος Δ. Ευρώτα (στη θέση του Π. Πολολού), αρμόδιος για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, Πολιτικής Προστασίας, γραφείου κίνησης, καθώς και προγραμματισμού και υλοποίησης έργων μικρής κλίμακας (έργα αγροτικής οδοποιΐας και συντήρηση δημοτικής οδοποιΐας), αξίωμα το οποίο κατείχε μέχρι σήμερα. Ήταν, επίσης, αναπληρωτής του δημάρχου Γιάννη Γρυπιώτη.