Ορκωμοσία Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης εν αναμονή της δικαστικής απόφασης (vid, ph)

Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014 12:25

Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος: Δημιουργούμε μία νέα παράταξη που λέγεται “Μεγαλόπολη”- Οι θέσεις που μας δίνονται δεν είναι τιμητικά αξιώματα αλλά θέσεις ευθύνης

Υπό τη σκιά της δικαστικής διαμάχης με τις μηνύσεις και τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί τόσο από τον απερχόμενο όσο και από το νεοκλεγέντα δήμαρχο τελέστηκε η ορκωμοσία του δημάρχου Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Παρασκευής 29 Αυγούστου στο Δημαρχείο της πόλης.Παρόντες  μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωσνταντινόπουλος, ο Αντιπεριφεριάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο νέος Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής με τους Δημοτικούς Συμβούλους Δημήτρη Βόσνο και Σωτήρη Παπαδημητρίου  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης, ο Διευθυντής  του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης της ΔΕΗ, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Φώτης Γκέσουρας.
Η τελετή ήταν πολύ λιτή και μετά την ορκωμοσία του δημάρχου τελέστηκε η ορκωμοσία των δημοτικών και τοπικών συμβούλων ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγαλόπολης Παναγιώτης Λαμπρόπουλος ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γιάννης Γεωργακόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της Δημοκρατίας και του ελλείμματος που παρατηρείται και που είχε αποτέλεσμα όσο διαδραματίστηκαν στη διάρκεια των εκλογών και συνεχίζονται στο Δήμο της Μεγαλόπολης.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος Παναγιώτης Μπούρας αναφέρθηκε και αυτός στη Δημοκρατία και τόνισε πως αναμένουν την απόφαση της Δικαιοσύνης αλλά τόνισε πως ο λαός με τη διαφορά που έδωσε ή δεν έδωσε στέλνει το μήνυμα της συνεργασίας.
Ιδιαίτερα ενωτικός ο νέος δήμαρχος έκανε λόγο για μία «νέα παράταξη που ονομάζεται Μεγαλόπολη», ενώ ανέφερε πως τα αξιώματα που δίνει ο λαός δεν είναι τιμητικά αλλά θέσεις ευθύνης.
Για συνεργασία μίλησαν και ο νέος δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής και μάλιστα κάλεσε και το δήμο Μεγαλόπολης να στηρίξει την προσπάθεια της Τρίπολης να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας που σημείωσε πως οι δύο θεσμοί τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Την ορκωμοσία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως πατέρας Ιάκωβος Κανάκης λόγω απουσίας του Μητροπολίτη και ευχόμενος στο νέο δημοτικό συμβούλιο και στο δήμαρχο τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει ενότητα και ο μόνος εχθρός να είναι τα προβλήματα του τόπου.
Δείτε σε βίντεο ολόκληρη την τελετή ορκωμοσίας, καθώς και φωτογραφικό υλικό:
Ε.Τ.