Π.Καμπισιούλης στη ΔΡΤ: “Θα συνεχίζει να λειτουργεί η τηλεθέρμανση – Περίπου 80 άτομα θα φύγουν από τη ΔΕΗ με οικειοθελή αποχώρηση” (ήχος)

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Παρασκευής (29/05) ο κ.Παναγιώτης Καμπισιούλης, πρόεδρος της ένωσης τεχνικών ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

“Υπάρχουν συνέχεια θέματα που τρέχουν και επηρεάζουν άμεσα το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης και ευρύτερα την Αρκαδία και την Πελοπόννησο”, δήλωσε αρχικά, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της τηλεθέρμανσης και το εάν θα σταματήσει την λειτουργία της ή όχι τόνισε: “Σαφώς και θα συνεχίσει να λειτουργεί η τηλεθέρμανση. Αναφέρεται ρητά και στο δελτίο Τύπου του υπουργείου. Η τηλεθέρμανση έπρεπε να έχει ολοκληρώσει όλες τις συνδέσεις στην πόλη γιατί ωφελούνται οι μισοί κάτοικοι. Τώρα το τι έφταιξε δεν το ξέρω”.



“Το φυσικό αέριο είναι ένα τεράστιο θέμα που ευελπιστώ πως θα στηρίξει πρωτίστως την Μεγαλόπολη και γιατί όχι και την Τρίπολη και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου“, δήλωσε στην συνέχεια ο κ.Καμπισιούλης.

Για την μείωση προσωπικού λόγω της απολιγνιτοποιησης: “Η μείωση προσωπικού είχε ξεκινήσει ήδη από το νόμο της πώλησης των μονάδων, όταν υπό τον φόβο έφυγε το 1/4 του προσωπικού”, υπογράμμισε, ενώ συμπλήρωσε: “Τώρα δίνουν ένα κίνητρο οικειοθελούς αποχώρησης που μαζί με τα 15.000 ευρώ φτάνουν στα 35.000 ευρώ για όποιον θέλει να φύγει. Αυτό αφορά εργαζόμενους ηλικίας άνω των 55 ετών. Χρήση αυτού του δικαιώματος σύμφωνα με την εκτίμηση μου θ κάνουν 70 – 80 άτομα” .

Για τον Τριπόταμο και την απαλλοτρίωση για την επέκταση του ορυχείου δήλωσε: “Ο οικισμός αυτός έχει κηρυχτεί σε αναγκαστική απαλλοτρίωση. Το 2016 η ΔΕΗ κατέβαλε το ποσό των 17 εκατομμυρίων ευρώ. Ακολούθησε δικαστήριο και η αποζημίωση έφτασε τα 23 εκατομμύρια ευρώ. Οι κάτοικοι έως τώρα όμως παραμένουν στο χωριό, ζητώντας μετεγκατάσταση και είμαστε μαζί τους σε αυτό, αλλά δεν αφήνουν όμως έτσι το ορυχείο να προχωρήσει. Υπάρχει μέγιστος κίνδυνος να σταματήσουν οι εργασίες στο ορυχείο με ότι αυτό σημαίνει. Δόθηκε χώρος στους κατοίκους για να πάνε εκεί, αλλά δεν έγινε αποδεκτό. Θέλουν έναν συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως δασική έκταση και απαγορεύεται η δόμηση”, ενώ συμπλήρωσε: “Αν θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο, πρέπει να πάνε κάπου αλλού. Αν σταματήσουν οι εργασίες αυτό θα έχει αντίκτυπο στην κοινωνία. Έχουν πάρει σημαντικό μέρος των χρημάτων, αλλά παραμένουν στο χωριό. Καταλαβαίνω τις δυσκολίες και τις μνήμες των ανθρώπων στο χωριό, αλλά πρέπει να προχωρήσει όλο αυτό”.

Ακούστε την συνέντευξη:

Προηγούμενο άρθροΔικηγορικός Σύλλογος προς Βουλευτές Αρκαδίας: «Αποτελούμε τον μοναδικό κλάδο που δεν στηρίχθηκε οικονομικά»
Επόμενο άρθροΔιακοπή ρεύματος το Σάββατο στις Κολλίνες