Π. Κάτσαρης στη ΔΡΤ για νέο εκλογικό νόμο: «Καταλύεται η Δημοκρατία – Ξαναγυρνάμε στο Μεσαίωνα» (vid)

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 09:46

Για το νέο εκλογικό νόμο μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης “Ανταρσία στο Μοριά” Παναγιώτης Κάτσαρης.

Αρχικά ο κ.Κάτσαρης σχολιάζοντας τον εκλογικό νόμο με τον οποίο έγιναν οι προηγούμενες εκλογές, τόνισε: “Εμείς ήμασταν από την αρχή υπέρ της απλής και ανόθευτης αναλογικής, κάτι που δυστυχώς δεν ήταν αυτός ο εκλογικός νόμος, παρά το οτι διαφημίστηκε σαν την επιτομή της δημοκρατίας, που είναι η απλή και ανόθευτη αναλογική”, ενώ πρόσθεσε: “Από την πίσω πόρτα γυρίσαμε στην λογική της ενισχυμένης αναλογικής, της λογικής οτι ο Περιφερειάρχης θα έχει εξουσίες και υπερεξουσίες και κατέληξαν τα Περιφερειακά και Δημοτικά συμβούλια – και με τις μετέπειτα ρυθμίσεις που έγιναν – να είναι διακοσμητικά στοιχεία”.Για το νέο εκλογικό νόμο ανέφερε μεταξύ άλλων: “Αν επιβεβαιωθούν όλα αυτά που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα και ψηφιστούν στην Βουλή, θα κάνει όχι απλά διακοσμητικό αλλά ανούσιο και ανύπαρκτο το Περιφερειακό Συμβούλιο”, ενώ ανέλυσε τους λόγους, για τους οποίους – όπως τόνισε – θεωρεί, πως καταλύεται η Δημοκρατία.

“Η Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται πλέον ενός ανδρός αρχή. Ξαναγυρνάμε στον Μεσαίωνα”, δήλωσε στην συνέχεια, ενώ πρόσθεσε: “Αν φτάσουμε σε τέτοια σημεία, όπως αυτά που προετοιμάζουν μέσω του εκλογικού νόμου σε μια απολυταρχία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εκεί οδηγούμαστε δυστυχώς και ο λαός πρέπει να τα δει αυτά και να βγάλει τα συμπεράσματα του”.

Τέλος τόνισε, πως η εμπειρία έχει δείξει, πως με την διαβούλευση ποτέ δεν αλλάζει ούτε ένα κόμμα, ενώ έκανε λόγο και για αποκλεισμό των μειοψηφικών φωνών στα Περιφερειακά και Δημοτικά συμβούλια.