Π.Μαντάς στη ΔΡΤ: “Υπάρχουν καταστηματάρχες που σκέφτονται αν θα ανοίξουν…” (ήχος)

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 10:53

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Πέμπτης (30/04) ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Τρίπολης κ.Παναγιώτης Μαντάς.

«Ετοιμάζονται οι καταστηματάρχες, περιμένοντας να ανοίξουν. Τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν στις 11 του μήνα», ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε: «Οι καταστηματάρχες για να ανοίξουν πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη έχοντας μείνει δυο μήνες σε απραξία.Ήρθε αυτή η υγειονομική βόμβα και προστέθηκε στα τόσα προβλήματα της τελευταίας δεκαετίας που τα βιώσαμε όλοι. Κουβεντιάζουμε με κόσμο και μας λένε πως δεν ξέρουν αν θα ανοίξουν».Στην συνέχεια τόνισε: «Την Δευτέρα θα ανοίξουν μαγαζιά όπως τα κουρεία, βιβλιοπωλεία και κάποια άλλα. Τα καταστήματα που πουλούν ρούχα, παπούτσια κτλ θα ανοίξουν στις 11 του μήνα. Το ερώτημα όμως είναι αν θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που έχουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχουμε μια υφεσιακή χρονιά που δεν ξέρουμε πόσο θα τραβήξει».

Παράλληλα ο κ.Μαντάς υπογράμμισε: «Στην Αθήνα αλλάζει το ωράριο των καταστημάτων, στην Τρίπολη όμως δεν έχουμε συνωστισμό στα καταστήματα, άρα η Πολιτεία πρέπει αν το δει διαφορετικά για τα καταστήματα της Περιφέρειας. Ήδη έχουμε κάνει τις κινήσεις μας με την Ομοσπονδία και ζητάμε στην πόλη μας να ανοίγουν κανονικά στο ωράριο που λειτουργούσαν τα καταστήματα.

Αναφερόμενος στο στα μέτρα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως στήριξη για τους επιχειρηματίες μίλησε για μείωση του ΦΠΑ, του ΕΝΦΙΑ, των ασφαλιστικών εισφορών και του φόρου εισοδήματος. «Επικροτούμε και ασπαζόμαστε και την κίνηση που έκανε ο Δήμος Τρίπολης με τα δημοτικά τέλη», τόνισε μεταξύ άλλων.

Τέλος δήλωσε: «Υπάρχουν καταστηματάρχες που το σκέφτονται αν θα ανοίξουν ή όχι. Ακόμα και να πάρουν δάνειο πάντα υπάρχει ο φόβος του να έχουμε νέα κρούσματα και να αναγκαστούν να κλείσουν πάλι. Οι επιχειρήσεις ήδη αιμορραγούν και για να πάρουν εμπόρευμα, θα πρέπει να πληρώσουν.Οι μικρές επιχειρήσεις όμως αποτελούν τον αναπνευστήρα της κοινωνίας. Πρέπει να πέσει χρήμα στην αγορά», ενώ συμπλήρωσε: «Στην πόλη μας όλοι οι επιχειρηματίες είναι συγκρατημένοι. Ο κόσμος έχει πανικοβληθεί».

Ακούστε την συνέντευξη: